*Nettavisen* Nyheter.

Evakuering av plattform godt i gang

Stavanger/Oslo (NTB-Linus Hauge/Fredrik Ljone Holst): Sent onsdag formiddag var rundt halvparten av de 374 om bord på boligplattformen Floatel Superior på Njord-feltet evakuert. Det var kuling og 15 meter høye bølger i området.

07.11.12 12:09

- Det er to helikoptre som evakuerer mannskapet på Floatel Superior og flyr dem over til Njord A, som ligger rett ved siden av. Derfra flys de videre til Kristiansund. Tre helikoptre utfører denne jobben, og ytterligere ett helikopter er på vei, slik at totalt seks helikoptre skal delta i operasjonen, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Knudsen sier været er ganske røft, med vind mellom stiv og sterk kuling. Ifølge Floatel International som eier den flytende boligplattformen, er bølgehøyden 15 meter.

Statoil skal beholde et mannskap på 54 personer om bord på riggen, som fikk slagside etter skaden på en ballasttank natt til onsdag.

Selv om riggen er stabil, vurderer selskapet situasjonen som så alvorlig at de vil evakuere alt ikke-kritisk personell fra Floatel Superior. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.