*Nettavisen* Nyheter.

Evakuert ektepar: -Vi vet ikke om huset vårt står

Lauvsnes (NTB): Ekteparet Ella og Edvin Fossvik vet ikke om huset de ble evakuert fra natt til tirsdag, er blitt flammenes rov.

29.01.14 00:56

– Vi hadde lagt oss begge to. Så ringte en nabo og sa at det brant i nærheten. Jeg tok med en bunad jeg har brodert til datteren vår og sølvet til den. Sølvtøyet, tøflene våre og noen medisiner ble også med da vi kjørte bort fra huset, forteller Ella til NTB.

Det sindige ekteparet er nå innlosjert på overnattingsstedet Zanzibar på Lauvsnes, omtrent en times kjøretur fra brannområdet.

Der venter de på å få vite om huset i Åkvika fortsatt står. Tydelig nedtrykt, men ved godt mot etter at flammene har herjet området der huset deres ligger.

– Ingen har vært der for å se, så vi vet ikke om huset fortsatt er der. En som var ute i båt, sa at en av de to husene som ligger der vi bor var brent ned, men visste ikke hvilket, sier Ella.

Edvin forteller at barndomshjemmet hans ligger rundt 100 meter fra ekteparets hus. Det blir brukt som feriehus av broren.

– Enten det eller huset vårt er borte, sier han.

De to kan fortelle om et nærmest uvirkelig syn da de i all hast måtte reise fra hjemmet sitt.

– Det var som en film, som en fantasi. Det brant over alt, forteller Edvin.

– Vi er ganske rolige begge to. Men det blir nok mye tøffere å komme og se hvordan det ser ut og å se hva som står igjen, sier Ella. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag