*Nettavisen* Nyheter.

Evakuert i frykt for gasseksplosjon

Foto: jan-olav ingvaldsen (Avisa Nordland)

Politi og brannvesen evakuerte natt til onsdag flere bolighus ved Krokdalsmyra i Fauske etter at det begynte å brenne i en industribygning.

18.08.10 13:53

Årsaken er fare for gasseksplosjon som følge av brann i en industribygning.

Eksplosjonsfare

- Politi og brannvesen driver nå og skaffer oversikt over hvor mange boliger som må evakueres. Det ser ut til at en gassflaske allerede har eksplodert og det er fare for at ytterligere en flaske til kan eksplodere, sa operasjonsleder Per Sverre Steinbakk ved Salten politidistrikt rundt klokka 02.30 natt til onsdag.

Det var kl. 01.10 natt til onsdag at politi og brannvesen fikk melding om brannen ved Krokdalsmyra på Fauske. I bygningen som sto i brann, befant det seg to gassflasker, den ene med acytylen-gass, som skal være meget eksplosiv og farlig, og den andre med O2-gass (oksygen).

Meget brennbar

Ifølge politiet har ingen kommet til skade, men deler av området er evakuert fordi gassen er farlig å puste inn. Gassen er meget brennbar, fargeløs og lettere enn luft. Den brukes ofte til sveising.

Mannskaper på stedet har i natt hørt to eksplosjoner. Sikkerhetsmarginen var på 2,5 kilometer fra brannstedet, men politi og brannvesen konsentrerte seg først om å evakuere de nærmeste bolighusene. Trafikken ved E6 gikk som normalt, selv om bygningen ikke ligger langt fra veien.

Evakuering opphevet

- De som har kjentfolk de kan overnatte hos, drar dit. De andre fraktes til Fauske hotell for overnatting, sier Steinbakk.

Onsdag morgen opplyser brannmester Jan Møller hos Salten Brann at evakueringen ble opphevet klokka 03. 40, fordi man da anså at faren var over.

- Men de holder på med etterslukking på stedet ennå, sa Møller til an.no like før klokka 07.30 onsdag morgen.

Bygningen ble ifølge Salten Brann totalskadd i brannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.