RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HO (REUTERS)

Evakuert på grunn av flom

Sist oppdatert:
Smeltet brevann fra vulkanområdet fører til full evakuering på Island.

Ifølge islandske Morgunbladid ble det torsdag kveld iverksatt full evakuering i området rundt Eyjafjallajökull. Flere hundre personer skal ifølge politiet være evakuert fra hjemmene sine, melder NTB. De skal ha blitt bedt om å løpe for livet, og komme seg opp i høyden så raskt som mulig.

I nyhetsmeldingen, som ble lagt ut like før klokken 21, opplyses det at beboerne trolig hadde rundt en time på seg før flommen vil ramme bebyggelsen i området. Det har foreløpig ikke kommet meldinger om skader på mennesker eller dyr som følge av flommen.

- Store isblokker
Ifølge nettstedet IceNews vil torsdagens flom trolig være svært mye større og sterkere enn flommen som rammet området onsdag.

- Brevannet inneholder store isblokker, og veier og broer sør for breen står i fare for å bli ødelagt, melder IceNews.

Til tross for advarslene ser det torsdag kveld ved 23-tiden norsk tid ut til at flommen har nådd toppen, uten å gjøre stor skade på bebyggelse, veier og broer i området, melder ruv.is.

Ledes av sivilforsvaret
Evakueringen ledes av det islandske sivilforsvaret og skal ifølge avdelingsleder Víðis Reynissonar i sivilforsvaret gå bra.

- Evakueringen er i full gang og det går bra, sa han til Morgunbladid da evakueringen ble startet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere