RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerte beboere etter steinras

Foto: Hanne Stedje (Sognavis.no)
Sist oppdatert:
Litt etter midnatt natt til torsdag gikk det et steinras i Årdal kommune i Sogn og Fjordane.

Deler av steinraset nådde et boligfelt, og beboerne ble derfor evakuert, skriver Sogn Avis.

Steinblokk traff husveggen
Det var like før klokken 01.00 at beboere på Hæreid på Årdalstangen både hørte og kjente steinen kom rasende ned den stupbratte fjellsiden.

Ingen personer kom til skade i raset.

En tomannsbolig fikk en steinblokk på flere tonn rett inn i husveggen. Her sov en far og to barn i 12-årsalderen, i tillegg til et ektepar i 60-årene.

- Det ligger fremdeles mye og grov stein oppe i området, og vi tar ingen sjanser. Nå velger vi å evakuere beboere i til sammen fire eneboliger og to tomannsboliger, deretter nå vi vente til det blir lyst og får en geolog til stedet før vi vet hva som skjer videre, seier lensmannsbetjent Trond Akre til Sogn Avis.

Flere evakuert
I løpet av natten ble flere av nabohusene evakuert.

- I alt 15 personer, av dem flere barn, ble evakuert i natt. Politi og folk fra kommunen er på stedet nå og en geolog er på vei og vil bistå i arbeidet med å få kartlagt raset. Da vil det også vurderes om flere skal evakueres, sier operasjonsleder Arild Stokkereit i Sogn og Fjordane politidistrikt til Nettavisen torsdag morgen.


Det var en stein på fem-seks kubikk som traff huset og knuste en terrasse.

- Steinraset har også ødelagt en rekke gamle lagerbygg og garasjer på sin vei mot boligfeltet. Disse bygningene er nå bare pinneved, sier Stokkerit.

- Kunne gått verre
- Vi kjente at det ristet i huset, og så steinspruten komme ned fjellsiden, sier Ørjan Helle, til bt.no.

Helle sier det fort kunne gått verre.

- Steinen ligger bare noen meter fra hushjørnet. Raset har gått i et turområde. Hadde det skjedd på dagtid, kunne det gått langt verre, sier Helle.

Politi og beredskapsmannskaper fra kommunen kom til stedet kort tid etter at raset ble meldt. De bestemte seg da for å evakuere flere beboere av frykt for nye ras.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere