*Nettavisen* Nyheter.

Evakuerte bolighus nær lyngbrann i Trøndelag

Det er nå kontroll på brannen ved Straumbrua i Roan. Foto: Google Maps

Brannvesenet melder nå om kontroll på lyngbrannen i Trøndelag.

24.04.19 20:22

Siste: Brannvesenet har nå kontroll på brannen, melder VG.

– Vi har nå kontroll på brannen og det er startet etterslukking, forteller brannsjef i Fosen, Johan Uthus, til avisen.

Det var lenge fare for spredning etter at det brøt ut lyngbrann Straumbrua i Roan kommune i Trøndelag. Politiet meldte om brannen på Twitter onsdag ettermiddagEn hytte har brent ned, melder politiet ved 18.30-tiden. I tillegg er et naust og en garasje rammet av brannen, skriver Adresseavisa.

- Det står også to bolighus i nærheten, pluss enda en hytte. Det ser ut som om brannvesenet har kontroll på det, men det er vanskelig å si ettersom vinden har tatt seg opp, sier Joar Hauknes fra Roan til Adresseavisen klokken 18.00.

Brannen skal ha startet som et bål i fjæra som har kommet ut av kontroll, skriver politiet på Twitter klokken når de først melder om brannen klokken 16.44.

Klokken 16.56 melder de har startet evakuering av bolighus nær lyngbrannen.

Har satt krisestab

Når Nettavisen snakker med politiet ved 17.30-tiden er det ikke kontroll på brannen. Lokalt brannvesen er i gang med slukking og venter på bistand.

- Det er ikke kontroll. Det er lokalt brannpersonell på stedet, og de har også evakuert noen boliger, sier Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt til Nettavisen.

Ifølge Handegard er det omkring fem-seks boliger i området der brannen er. NRK skriver at det nå er tre hus som er evakuert.

- Kommunen har oppretta krisestab og vil ta hånd om de evakuerte.

- Stor spredningsfare

Noen minutter senere tvitrer politiet at brannhelikopter er rekvirert for bistand, samt at brannvesen i nærområdet er kalt inn.

Det er stor spredningsfare, skriver de.

– Flere bygninger som står i fare akkurat nå. Det har gått en hytte og et naust, sier vaktleder i 110-sentralen, Stig Lunde til NRK.

Det skal være en del vind i området.

Klokken 19 opplyser politiet at brannvesenet overfor Adresseavisa at de fortsatt ikke har kontroll på brannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag