Evakuerte fikk reise hjem dagen før vulkanutbrudd

Jakarta (NTB-AFP-Reuters): Dagen etter at mange evakuerte reiste hjem igjen til områder nær Sinabung-vulkanen på Sumatra, hadde den et nytt utbrudd. Minst 14 personer mistet livet.

01.02.14 21:00

Sinabung-vulkanen på den indonesiske øya slynget lørdag igjen ut lava og brennende varme gasser. Ofrene ble begravet i de enorme askeskyene som veltet ut fra vulkanen, og flesteparten av dem befant seg i landsbyen Sukameriah, som ligger 2,7 kilometer fra krateret.

Blant de omkomne er fire skolebarn, som var på en utflukt i området. En talsmann for redningsmannskapene på Sumatra sier tallet på omkomne trolig vil stige etter hvert som de får gjennomsøkt området.

- Vi frykter å finne flere døde, men vi har ikke klart å nå fram til dem, fordi de befinner seg i samme område som de varme askeskyene, sier Sutopo Purwo Nugroho, talsmann for den nasjonale kriseberedskapen.

Sukameriah ligger innenfor evakueringssonen, der folk ikke får lov å oppholde seg under utbrudd, men flere våger seg likevel hjemom iblant for å sjekke hvordan det står til med hus og avlinger. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag