RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerte fikk reise hjem dagen før vulkanutbrudd

Sist oppdatert:
Jakarta (NTB-AFP-Reuters): Dagen etter at mange evakuerte reiste hjem igjen til områder nær Sinabung-vulkanen på Sumatra, hadde den et nytt utbrudd. Minst 14 personer mistet livet.

Sinabung-vulkanen på den indonesiske øya slynget lørdag igjen ut lava og brennende varme gasser. Ofrene ble begravet i de enorme askeskyene som veltet ut fra vulkanen, og flesteparten av dem befant seg i landsbyen Sukameriah, som ligger 2,7 kilometer fra krateret.

Blant de omkomne er fire skolebarn, som var på en utflukt i området. En talsmann for redningsmannskapene på Sumatra sier tallet på omkomne trolig vil stige etter hvert som de får gjennomsøkt området.

- Vi frykter å finne flere døde, men vi har ikke klart å nå fram til dem, fordi de befinner seg i samme område som de varme askeskyene, sier Sutopo Purwo Nugroho, talsmann for den nasjonale kriseberedskapen.

Sukameriah ligger innenfor evakueringssonen, der folk ikke får lov å oppholde seg under utbrudd, men flere våger seg likevel hjemom iblant for å sjekke hvordan det står til med hus og avlinger. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere