RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evakuerte i Namdalseid får ikke flytte hjem

Sist oppdatert:
Statland/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Ingen av de 64 beboerne som ble evakuert fra hjemmene sine etter flodbølgen på Statland onsdag, får komme tilbake før NVE har gått god for grunnforholdene.

Geoteknikere og geologer jobbet torsdag formiddag ut fra en teori om at det var et undersjøisk ras på Statland i Namdalseid som utløste flodbølgen som raserte det lille tettstedet. Fagfolkene avviser langt på vei den opprinnelige teorien om at et stort overheng som raste ut fra Tjuven på Otterøya på andre siden av Namsenfjorden, kan ha forårsaket bølgen.

Geologene «kan ikke se at det har rast ut mengder som kan ha forårsaket bølgen», skriver Nord-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Ingen av de evakuerte beboerne får vende tilbake til hjemmene sine før ekspertene har klarert området, opplyser politiet til NTB.

- Bølgen feide ganske godt inn over land, så grunnforholdene under husene kan ha blitt svekket. Derfor opprettholder vi evakueringen inntil Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har vært her og undersøkt forholdene, sier operasjonsleder Johnny Olsen i politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere