RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Evalueringsutvalget: - Senterpartiet er utålmodig

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Utvalget som har evaluert Senterpartiets historisk dårlige valgresultat ved stortingsvalget i september, konkluderer med at partiet er utålmodig med å komme opp og fram.

- For evalueringsutvalget framstår stortingsvalget i 2013 som en kamp med «nebb og klør» for å sikre kjernevelgeren, uttaler utvalgets leder Bengt Fasteraune på Senterpartiets hjemmesider.

Ledelsen i Senterpartiet fikk tirsdag lese rapporten fra utvalget som har evaluert valgkampen, og onsdag formiddag var det oppvaskmøte i partiet.

- Utvalget peker i sin rapport på at man opplever at det i denne valgkampen ikke var den nødvendige tillit mellom våre fremste tillitsvalgte. Utvalget mener det er behov for å tenke nytt, og partiet må erkjenne at det må jobbes på andre måter, sier Fasteraune.

Evalueringsutvalget har fått inn svar fra 429 tillits- og folkevalgte på kommunenivå, alle fylkeslagene og 81 personer på sentralt nivå. Utvalget har også dybdeintervjuet 28 personer på alle nivåer i Senterpartiets organisasjon. Det er i tillegg utført en omfattende kunnskapsinnhenting om partiets arbeid fra 2009 til valgkampens slutt, opplyser utvalget.

Det er ikke ventet at partiledelsen vil uttale seg til pressen før på en pressekonferanse ved 14-15-tiden onsdag. Deretter skal Senterpartiet innlede sitt gruppemøte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere