RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyr-lig Sims

Sist oppdatert:
«Sims 2» har kommet på PSP, og spillet har en stor overraskelse.

(Spillmagasinet): «Sims» er det mest solgte PC-spillet noensinne. Konseptet hvor du tar kontroll over menneskers (eller datamenneskers skjebne), stjålet fra 80-tallsspillet «Little Computer People», har vært en dundrende suksess.

Guide: Alle «Sims 2»-spillene.

Så - nå sitter vi med en bærbar «Sims» i hånden. Eller, nei - vi gjør faktisk ikke det.

Følg en historie

«Sims 2» på PSP er forskjellig fra sine brødre og søstre på konsoller og datamaskiner. Spillet er nemlig denne gangen historiedrevet.

Ja, du leste riktig. Du er med i en historie. I de vanlige «Sims»-spillene lager du din egen «Sims»-historie, men her må du følge spillet.

Du skal fortsatt gjøre alt det «simerne» gjør i de andre spillene, men må ta en aktiv del i det som forventes av deg.

Mange eventyrspill-vibber ligger til grunn for denne «Sims»-utgaven. Ta to deler «Sims», en del klassisk eventyrspill og legg på småkludring. Det du koker sammen da er «Sims 2» på PSP.

Ny kontroll

Kontrollen er også forskjellig. Du styrer personen direkte. Ikke noe klikk her og der - og du kan heller ikke tilpasse din figur og følge fra fødsel til alderdom.

Her er du karakteren i historien. Verken mer, eller mindre. Samtidig kan du tilpasse huset og påvirke karakteren i det den gjør. Mange vil si man har tatt bort noe og gitt noe istedenfor. Disse mange har rett.

Blandingen av spill er nærmest genial. Problemet er at det virker litt for mye som en betaversjon noen ganger.

Tekniske problemer

Du må stadig vente på at spillet laster (Playstations verste problem, uansett hvordan man ser på det) og i motsetning til de fleste spill fra Electronic Arts har man glemt den siste superfinpussen.

Et annet problem er at du ikke kan styre tiden, slik at du må se på «simen» ta en j¿ lang dusj og like etterpå ha alt for dårlig tid når du skal utføre et av minispillene.

«Sims 2» på PSP er et veldig interessant spill, men dessverre burde det vært et par måneder til hos utviklerne. «Sims 2 ½» på PSP, hvis de lager det, vil være verdt en investering for de fleste - nå er det mest for de som får julenissenkommersnart-vibber av en blanding av «Sims» og eventyrspill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere