RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyr med helsprøe figurer

Sist oppdatert:
«The Secret of Monkey Island» er tilbake i helt ny drakt.

(Spillmagasinet): Forrige uke markerte starten på det som forhåpentligvis er den legendariske spillutvikleren LucasArts retur til eventyrsjangeren.

Selskapet står bak storheter som «Day of the Tentacle», «Full Throttle», «Grim Fandango» og ikke minst «Monkey Island»-serien.

Holdt seg godt
Det første spillet i serien, «The Secret of Monkey Island», ble sluppet i 1990 og regnes for å være blant de beste pek-og-klikk eventyrspillene noensinne.

Oppgavene var kreative og krevende, dialogen velskrevet og morsom, figurene helsprø, historien om Guybrush Threepwood underholdende og grafikken strålende.

Nå, nesten 20 år etter, serverer LucasArts oss en «Special Edition» og jeg kan med glede melde om at spillet fortsatt er knall.

Guybrush Threepwoods forsøk på å bli en skikkelig pirat er like morsomt nå som i ’90, og den nye tegneseriegrafikken og stemmene gjør spillet enda bedre.

Samtlige skuespillere leverer glimrende prestasjoner og jeg synes vitsene fungerer enda bedre muntlig.

Fortsatt krevende
I tillegg gjør stemmene så figurene får mer personlighet og føles mer levende.

Stillheten og pikselgrafikken er for øvrig bare et lite knappetrykk unna, LucasArts lar deg når som helst bytte mellom den nye og gamle teknikken.

Den sjarmerende karibiske øya Melee og spillets andre omgivelser huser en rekke merkelige skruer og fortsatt krevende og kreative oppgaver.

På tross av at de er nesten 20 år gamle, hvis du ikke har spilt spillet tidligere har du mange suverene og varierte nøtter i vente.

Nytt kontroll
Dessverre har ikke alle oppgavene tålt tidens tann like godt, enkelte blir litt langdryge. Heldigvis gjelder det bare en veldig liten andel og påvirker derfor ikke opplevelsen i nevneverdig grad.

En ting som derimot er litt irriterende, er det nye kontrollsystemet. LucasArts har valgt å fjerne lista med handlinger hvis du spiller med den nye grafikken.

Istedenfor må du bruke musehjulet eller tastatursnarveier for å velge handling, noe som er tungvindt i starten. Etter hvert som snarveiene sitter går det greit, men jeg skjønner ikke hvorfor de ikke beholdt lista.

Klar anbefaling
Likevel, det er bare småplukk og sånt som ødelegger for toppkarakteren. «The Secret of Monkey Island: Special Edition» er lekkert, underholdende, kreativt, krevende og gjennomført morsomt.

Med mindre du utelukkende spiller spill som går i minst 100 km/t, er det bare å slå til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere