*Nettavisen* Nyheter.

Eventyr og matfestival

Norske vikinger hadde ikke horn på hjelmene sine. Lær mer på vikingfestival i Lofoten. Foto: Scott Griessel (2009 Creatista)

Ingenting er bedre enn Norge om sommeren. Se hva som skjer i landet vårt.

29.06.11 13:12

HTML EMBED

På kalenderen i Norge

Beitostølen

Festival 28.-31. juli
Musikere som Madcon, Åge Aleksandersen, CC Cowboys og mange fler har sagt at de kommer til Beitostølen i sommer. Trollrock er nyeste medlemmet i festivalfloraen i Norge, og har sørget for en rocka start ved å brygge et eget festivaløl.
www.trollrock.no

Lofoten

Festival – 3.–7. august
Bli med på Lofotr Vikingfestival på Borg, der årets hovedtema er «Norrøn mytologi: konkurranser, seid og handel». Her kan du delta i konkurranser, lære om norrøne guder, ro vikingskip og handle på vikingmarkedet for å nevne noe.
www.lofotr.no

Risør

Båtfestival – 4.–7. august
Den idylliske sørlandsbyen snus på hodet første helga i august. Da er havneområdet fullt av flotte trebåter, mennesker, gateteater, sjørøvere, konserter, utstillere og forhåpentligvis sol. Årets musikalske høydepunkter blir Vamp og Steinar Albrigtsen med Monika Nordli.
www.trebatfestivalen.no

Gudbrandsdalen

Åpen gård – 22.–31. juli
I ti dager åpner en rekke gårder i Gudbrandsdalen sine dører for besøkende under evenementet Gardimillom. Det blir mulighet til å hilse på dyra, gå på bikubesafari, nyte både tradisjonell sæterkost og overdådige, flerretters menyer. Mange av gårdene tilbyr også overnatting i stabbur, på loft eller i hytter.
www.gardmillom.no

Heidal

Eventyrfestival – 16.–24. juli
Småguttene som møtte trollet på Hedalsskogen er ett av de mange eventyrene Asbjørnsen og Moe samlet inn, og på Eventyrfestivalen inviteres du inn i skogen for å møte hulder, tusser og troll. Det blir vandreteater, musikk, forestillinger og tradisjonsmat.
www.eventyrfestivalen.no

Stavanger

Seilskutefest – 28.–31. juli
I tre dager ligger noen av verdens vakreste seilskuter til havn i Stavanger. Hver dag vil dagens shanti rulle ut over byen fra mastene til seilskuta Statsraad Lehmkuhl. Det vil være kadetter i mastene og flere hundre korsangere på kaien vil synge de tradisjonsrike arbeidssangene. I tillegg vil det være liv og røre og vakre båter når skipene ligger til kai under årets Tall Ship Races.
www.tallships.no

Bergen

Konsert – 31. juli
I slutten av juli kommer legenden Joe Cocker på besøk til Bergenhus festning. Musikeren har vært aktiv i over 40 år, og levert låter som «You Can Leave Your Hat On», «Unchain My Heart» og ikke minst «Up Where We Belong» fra filmen «En offiser og en gentleman».
www.bergenlive.no

Oslo

Jazzfestival – 15.–20. august
Store jazzmusikere fra fjern og nær inntar Oslo i midten av august for 25. gang. Jubileet til Oslo jazzfestival skal feires med svingende toner, brask og bram. Trubadur Povl Dissing, jubileumsmiddag, gateparade og korpskonkurranse er bare noen av godbitene festivalen har å tilby i år.
www.oslojazz.no

Trondheim

Pilegrimsseilas – 23.–31. juli
Hvorfor tråkke i stykker sko, når du kan følge pilegrimsleden til havs? Stavanger bispedømmeråd samarbeider med skoleskipet Gann om en pilegrimsreise langs kysten fra Stavanger til Trondheim. Det blir mange stopp underveis og du får blant annet mulighet til å se «Spelet om Heilag Olav» på Stiklestad.
www.pilegrim.info

Vesterålen

Matfestival – 19.–28. august
I Vesterålen hyller de golfstrømmen med egen matfestival. Lokale råvarer blir tilberedt på beste vis og kokkelandslaget kommer også. Smak på tradisjonsmat, lokalproduserte råvarer og snakk med produsentene.
www.vesteralenmatfestival.no

ABONNER PÅ REISER & FERIE DIGITALT ELLER PÅ PAPIR

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.