RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyrer tatt av snøskred

Foto: www.explorersweb.com
Sist oppdatert:
Iñaki Ochoa måtte avbryte sitt forsøk på å klatre til topps på det 8.027 meter høye fjellet Shisapangma i Tibet, da han ble tatt av et snøskred.

Den 37-årige baskeren falt over 100 meter nedfor nordkammen – men slapp unna uten alvorlige skader, melder explorersweb.com.

Det var i går som Ochoa startet sitt forsøk på å nå toppen – som den første solobestigningen av en 8000-meter vinterstid.

Iñaki plasserte sin camp 1 på omlag 6000 meters høyde, men fortsatte å klatre – for å sjekke ut snøforholdene. Samt tråkke spor for den påfølgende turen til toppen.

- Jeg klatret veldig bra. Etter å ha traversert et platå på rundt 6.500 meter, så jeg at det var fare for snøskred – og jeg valgte å snu. Bare noen sekunder senere hørte jeg et drønn bak meg. Jeg snudde meg for å se, men det var ingen ting jeg kunne gjøre. Jeg ble tatt av raset, og falt rundt 100 meter nedover skråningen, sier Iñaki til sitt hjemmeteam, i følge explorersweb.com.

Ochoa kom seg tilbake til base camp, med sterke smerter i skulderen. Muligens har han brukket skulderen, men det er foreløpig ikke klart. Han regner nå med å returnere til hjembyen Pamplona for medisinsk pleie, før han å reise tilbake til Himalaya for å forsøke å bestige D haulagiri (8.167) og Annapurna (8.090) i april og mai.

Her kan du lese flere saker om friluftsliv

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere