*Nettavisen* Nyheter.

Eventyreren selger forlag

Lars Monsen vil ikke si hvor mye han fikk for selskapet sitt.

19.12.08 08:41

(SIDE2): Cappelen Damm har inngått avtale med Lars Monsen og Boksenteret Holding om kjøp av 66 prosent av aksjene i Larsforlaget AS. Etter transaksjonen sitter eventyreren igjen med de resterende 34 prosent av aksjene og fortsetter som selskapets daglige leder, heter det i en pressemelding fra forlaget.

Fra 30. mars 2009 vil Larsforlaget flytte inn i Cappelen Damms lokaler i Akersgata.

Omsetningen i 2008 vil ligge i underkant av 10 millioner kroner. Men Monsen vil ikke hvor mye han fikk for å gi fra seg selskapet sitt.

- Jeg solgte for å sikre framtida til Larsforlaget. Det er ikke sånn at vi måtte selge for å unngå konkurs, men som en liten aktør var vi veldig sårbare for svingninger. I et større apparat kan vi satse med større tyngde og sikkerhet, sier han til Dagbladet.

Larsforlaget er blant landets ledende innen sjangeren natur og villmarksliv. Gjennom den nye samarbeidet med forlaget mener Monsen at denne posisjonen vil styrkes.

- Med et stort, solid og faglig tungt forlagsapparat i ryggen er vi mindre sårbare, og kan satse for fullt på nye, spennende prosjekter, sier han.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.