RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eventyrlig vår i isødet for brødrepar

Oslo (NTB): For Simen Tannæs-Fjeld (31) er ikke psykisk utviklingshemming i veien for en real utfordring: I april skal han og lillebror Lars Martin (27) gå 40 mil på ski i Nordvestpassasjen.

Med ski og pulk skal brødrene takle de samme farvannene som Roald Amundsen ble førstemann til å seile gjennom for over 100 år siden. Prosjektet har fått navnet Himmeljegerne.

Turen gjennom Canadas ugjestmilde arktiske strøk blir ekstra utfordrende for Simen, som cerebral parese, epilepsi, cøliaki og har minus 14 i syn på begge øynene. Opprinnelig hadde de to eventyrerne blinket ut en annen klassisk polartur - Grønland på tvers - men tross grundige forberedelser fikk de avslag fra Grønlands myndigheter.

- Etter avslaget fra Grønland, jobber vi nå knallhardt med å få til denne ekspedisjonen. I Nordvestpassasjen skal vi starte fra Mauds bukt i Cambridge Bay og gå 40 mil på havis, pakkis og fastland fram til Gjoa Haven. Målet er å klare det i løpet av 20 dager, sier Lars Martin som til daglig jobber som pedagogisk leder i Østerås barnehage i Bærum.

Tre profesjonelle guider skal sørge for at det hele blir grundig dokumentert og skal bidra til sikkerheten underveis. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere