Gå til sidens hovedinnhold

Eventyrlige Vika-priser

I forrige uke skrev Lokalavisen om storstilte utbyggingsplaner i Vika. Ikke rart det satses her. Leieprisene i området er eventyrlige.

VIKA: Bladet Næringseiendom følger utleiemarkedet i Oslo på pulsen. Her kan vi lese at Kim Erlas eiendomsselskap City Finansiering har oppnådd en husleie på 4500 kroner pr kvadratmeter i Haakon VIIs gate 6. Med denne avtalen var alle gamle rekorder slått. Det var meglerhuset Arctic Securities som inngikk leieavtalen.

Det var Solveig Lund, leder for utleie i Glitnir Norsk Næringsmegling som sto for rekordavtalen. Lund mener markedet er ekstremt betalingsvillig for gode løsninger, riktig beliggenhet og lokaler som er ledige nå.

Vi snakker om et svært snevert marked med høy betalingsvilje og hvor leiekostnadene kun utgjør en liten del av bedriftens totale kostnader. De bedriftene som ikke har utbytte av Vika-beliggenhet flagger ut, mens de selskapene som har lokal forankring har valgt denne lokaliseringen som følge av flere faktorer, og de betaler den husleien som gjelder i dette markedet, sier Lund til Næringseiendom.

Erla får fire nye etasjer ledig i kontorbygget i Vika i løpet av 2007.

Utbudet av den type lokaler med den beliggenheten er svært lite, så jeg tror på fortsatt oppgang. Jeg tror det er et potensial til priser mellom 4500 og 5000 kroner per kvadratmeter, sier Erla.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis