RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ex-DnB-megler innsidesiktet

Sist oppdatert:
Tidligere aksjemegler hos DnB Markets, Jan Thomassen, er tiltalt for å ha tipset kunder om å kjøpe Tomra-aksjer mens han satt med innsideinformasjon
Det var Thomassen som utførte en stor kjøpsordre i 2001 for innsidere i Tomra. Tidligere finansdirektør Helge Nerland ble nylig dømt til en bot på 50.000 kroner for denne handelen, som ikke ble meldt før etter at den var gjennomført. Han har anket. DnB Markets vedtok en bot på en million kroner for samme sak.

Dette er også Thomassen tiltalt for.

Nå blir Thomassen også tiltalt for, ifølge Økokrim, å ha tipset andre kunder om å kjøpe Tomra-aksjer før markedet ble kjent med innsidekjøpet, som sendte Tomra-aksjen opp med 10 prosent, melder TV2 Nettavisen.

- Hvis du kjøper et annet sted ... så kanskje du burde kjøpt noen pante-aksjer, sier Thomassen blant annet, ifølge lydbåndopptak fra meglerbordet. Thomassen bekrefter også at det er Tomra-aksjer han snakker om.

Kundene som kjøpte Tomra-aksjer vil ikke bli straffeforfulgt.

Å tilskynde andre til å handle i aksjer mens man har innsideopplysninger er straffbart.

– Det finnes ikke noen tidligere tilfeller der en megler er straffeforfulgt for denne innsidebestemmelsen, eller for å ha lekket av innsideinformasjon, sier Trond Eirik Schea i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Jan Thommassen ville mandag ikke kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere