RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ex-muslims of Norway direkte: - Vi ønsker å normalisere islamkritikk


Ex-muslims of Norway: - Vi ønsker å normalisere islamkritikk og det å forlate islam, sier Cemal Knudsen Yucel til Nettavisen. Yucel er ex-muslim ateist, samfunnsdebattant, leder og grunnlegger av EX-MN.
Ex-muslims of Norway: - Vi ønsker å normalisere islamkritikk og det å forlate islam, sier Cemal Knudsen Yucel til Nettavisen. Yucel er ex-muslim ateist, samfunnsdebattant, leder og grunnlegger av EX-MN. Foto: Privat
Sist oppdatert:
- Vi ønsker å normalisere islamkritikk og det å forlate islam.

Ex-muslims of Norway vil torsdag kveld presentere sitt arbeid og behovet for Ex-muslimer i den offentlige debatten her i Norge - og i resten av verden.

- Det er første gang vi har et offentlig møte. Vi ønsker å forklare hvorfor vi har startet foreningen og hva vi står for. Og si litt om hva slags utfordringer vi møter, både i Norge og ellers i verden. Vi ønsker å normalisere islamkritikk og det å forlate islam, sier Cemal Knudsen Yucel til Nettavisen.

Yucel er ex-muslim ateist, samfunnsdebattant, leder og grunnlegger av EX-MN.

Møtet arrangeres på Litteraturhuset i Oslo, og du kan se det her (artikkelen fortsetter under videoe):

Etter presentasjonen og samtale i panelet, er det åpent for spørsmål og kommentarer fra publikum.

Panelet består av EX-MNs styre og ledes av styremedlem Walid al-Kubaisi.

Les også: Norske eks-muslimer blir mobbet og spyttet etter

Cemal Knudsen Yucel kommer fra Tyrkia og har kurdisk opphav. Han har tidligere vært islamist og aktiv i ungdomsgrenen til Milli Gorus i Tyrkia. Nå er han ex-muslim ateist, samfunnsdebattant, leder og grunnlegger av EX-MN.

- Det er første gang vi har et offentlig møte. Vi ønsker å forklare hvorfor vi har startet foreningen og hva vi står for. Og si litt om hva slags utfordringer vi møter, både i Norge og ellers i verden. Vi ønsker å normalisere islamkritikk og det å forlate islam, sier Yucel til Nettavisen. 

Cemal Knudsen Yucel

Les også: Hijab - dobbeltmoralens eller uvitenhetens symbol?

Lily Bandehy er flyktning fra det islamske regime i Iran, hun er nestleder av EX-MN, forfatter, feminist, samfunnsdebattant og islam kritiker med egen blogg hos Nettavisen.

Walid al-Kubaisi er flyktning fra Irak og styremedlem i EX-MN, forfatter, journalist, fast spaltist hos Dag og Tid, samfunnsdebattant, kritiker, foredragsholder, statsstipendiat, vinneren av Fritt Ord Honnør Prisen 2016. Også al-Kubaisi blogger for Nettavisen

Eystein Emberland er styremedlem i EX-MN. Han er humanist, religionkritiker og en av grunnleggerne av organisasjonen Secular Forum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere