Ex-muslims of Norway vil torsdag kveld presentere sitt arbeid og behovet for Ex-muslimer i den offentlige debatten her i Norge - og i resten av verden.

- Det er første gang vi har et offentlig møte. Vi ønsker å forklare hvorfor vi har startet foreningen og hva vi står for. Og si litt om hva slags utfordringer vi møter, både i Norge og ellers i verden. Vi ønsker å normalisere islamkritikk og det å forlate islam, sier Cemal Knudsen Yucel til Nettavisen.

Yucel er ex-muslim ateist, samfunnsdebattant, leder og grunnlegger av EX-MN.

Møtet arrangeres på Litteraturhuset i Oslo, og du kan se det her (artikkelen fortsetter under videoe):

Etter presentasjonen og samtale i panelet, er det åpent for spørsmål og kommentarer fra publikum.

Panelet består av EX-MNs styre og ledes av styremedlem Walid al-Kubaisi.

Les også: Norske eks-muslimer blir mobbet og spyttet etter

Cemal Knudsen Yucel kommer fra Tyrkia og har kurdisk opphav. Han har tidligere vært islamist og aktiv i ungdomsgrenen til Milli Gorus i Tyrkia. Nå er han ex-muslim ateist, samfunnsdebattant, leder og grunnlegger av EX-MN.

- Det er første gang vi har et offentlig møte. Vi ønsker å forklare hvorfor vi har startet foreningen og hva vi står for. Og si litt om hva slags utfordringer vi møter, både i Norge og ellers i verden. Vi ønsker å normalisere islamkritikk og det å forlate islam, sier Yucel til Nettavisen.

Les også: Hijab - dobbeltmoralens eller uvitenhetens symbol?

Lily Bandehy er flyktning fra det islamske regime i Iran, hun er nestleder av EX-MN, forfatter, feminist, samfunnsdebattant og islam kritiker med egen blogg hos Nettavisen.

Walid al-Kubaisi er flyktning fra Irak og styremedlem i EX-MN, forfatter, journalist, fast spaltist hos Dag og Tid, samfunnsdebattant, kritiker, foredragsholder, statsstipendiat, vinneren av Fritt Ord Honnør Prisen 2016. Også al-Kubaisi blogger for Nettavisen

Eystein Emberland er styremedlem i EX-MN. Han er humanist, religionkritiker og en av grunnleggerne av organisasjonen Secular Forum.