RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ex-WorldCom-sjefen kjent skyldig

Sist oppdatert:
WorldCom-gründer Bernard Ebbers ble i kveld funnet skyldig på alle punkter i straffesaken mot han etter en av USAs største konkurser noensinne
Ebbers som både grunnla og ledet WorldCom til å bli et av USAs største telekonglomerater med dømt for å ha stått bak det enorme regnskapsbedraget som senket konsernet.

Den føderale domstolen i New York kom til at Ebbers var skyldig på alle tiltalepunkter som omfattet punkter for konspirasjon, verdipapirsvindel og seks punkter for flask rapprotering.

Totalt kan Ebbers risikerer 85 års fengsel samlet for de åtte tiltalepunktene.

Straffeutmålingen vil finne sted 13. juni, men Ebbers advokat har allerede varslet en anke. Ingen av jurymedlemmene ville kommentere kjennelsen.

Det er over to år siden en intern revisor startet å stille spørsmål rundt bokføringen som endte opp i en av USAs største konkurser noensinne som blant annet omfattet kreativ regnskapsføring på 11 milliarder dollar.

Ebbers benektet under saken fra vitneboksen at han hadde kunnskaper om regnskapssvindelen. Hans finansdirektør Scott Sullivan sa op sin side at Ebbers flere ganger hadde beordret han til å forfalske regnskapene.

Sullivan er en av fem toppsjefer i WorldCom som har erklært seg skyldige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere