RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exmar bestiller skip

Sist oppdatert:
Det belgiske gassrederiet Exmar fortsetter ekspansjonen i LNG og LPG-markedene.
Det er klart etter at rederiet har bestilt ytterligere et LNGRV-skip, som er LNG skip med losse og regassifiseringsutstyr ombord. Dette er det åttende skipet av denne typen Exmar bestiller i forbindelse med sitt samarbeid med det amerikanske gasselskapet Excelerate Energy.

Excelerate vil forøvrig gå inn på eiersiden i dette nybygget i tillegg til at selskapet har erklært opsjoner på å kjøpe seg inn i to nybygg LNGRV-skip Exmar allerede har i ordre.

Alle skipene bygges Daewoo-verftet i Sør-Korea. Skipet som nå er bestilt skal leveres i andre kvartal 2010, mens de to øvrige bestilt i 2006 skal leveres i 2009.

Exmar sitter med opsjon på ytterligere et skip for levering senere i 2010. Excelerate er i ferd med å bygge ut et nett av terminaler basert på sitt Energy Bridge-system hvor disse skipene losser.

Exmar har i tillegg til bestilling av sitt åttende LNGRV også inngått en avtale med det Hong Kong-baserte rederiet Wah Kwong om å ta 50 prosents eierandeler i seks mindre gasskip som er i bestilling. De seks skipene blir i størrelsen 3.500 til 5.000 kubikkmeter for frakt av LPG (flytende petroleumsgasser).

Skipene skal bygges i Japan med levering i perioden november 2008 og juli 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere