RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exmar bestiller tredje gassterminalskip

Sist oppdatert:
Det belgiske gassrederiet Exmar har, sammen med partner Excelrate Energy, plassert en ordre på det tredje LNG-skip med fullt regassifiseringsutstyr ombord
Skipet er ifølge TradeWinds bestilt ved det sørkoreanske Daewoo-verftet. Prisen skal være omkring 200 millioner dollar.

Skipet er det tredje i en serie spesialskip som, i tillegg til de konvensjonelle gasstankene, blir utstyrt med et anlegg for å regassifisere gassen for lossing direkte inn i rørledninger i det amerikanske markedet. Utstyret gjør at skipet ikke behøver å gå til en LNG-terminal for losse.

Skipet vil ha en kapasitet på 138.000 kubikkmeter og vil eies på 50/50-basis av Exmar og det Texasbasert energiselskapet Excelerate. Sistnevnte er basert på det tidligere LNG-selskapet til El Paso-gruppen, og har tatt over de to søsterskipene til nybygget, som i sin tid ble bestilt av El Paso LNG. Skipet skal leveres i fjerde kvartal 2006 og skal sammen med søsterskipene levere gass til en dypvannshavn som Excelrate bygger utenfor Louisiana.

Det første av de tre gassterminalskipene leveres i november i år. Det er Exmar som eier dette skipet, mens skip nummer to, ifølge TradeWinds, vil være eid av Excelerate.

John Fredriksen Golar LNG har to ganger vært i forhandlinger med tanke på et oppkjøp av Exmar. Partene har ikke blitt enige om prisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere