RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exmar har solgt to LNG-skip

Sist oppdatert:
Det belgiske gassrederiet Exmar har solgt to av sine fem spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG. Skipene som er solgt er utstyrt med regassifiseringutstyr
Det melder TradeWinds fredag.

De to spesialbygde LNG-skipene skulle opprinnelige ha seilt for det amerikanske gasselskapet El Paso, men etter finansielle problemer i fjor ble kontraktene kansellert. Nå har Exmar snudd seg rundt og solgt skipene som er utstyrt med regassifiseringsutstyr som gjør at de kan pumpe naturgass rett inn i det amerikanske gassnettverket.

Exmar opplyser til TradeWinds at de har gjort en avtale med amerikanske Excelerate Energy, et nytt gassrederi og markedsføringsselskap etablert av energiinvestor George Kaiser og tidligere LNG-sjef i El Paso, Kathleen Eisbrenner. Excelerate skal kjøpe den ene skipet og leie det andre på en lang kontrakt.

Det var Eisbrenner som ifølge TradeWinds utviklet det såkalte Energy Bridge-konseptet i El Paso, med skip som kan kobles direkte til naturgassnettverket fra en offshorebøye.

De to skipene er to av fem nybygg Exmar har slitt med å finansiere ferdig etter at de langsiktige kontraktene på skipene forsvant med El Pasos kansellering og energiselskapet Enrons fall.

John Fredriksen og Golar LNG har lenge siklet på Exmar, men forhandlingene mellom de to selskapene kollapset i høst etter uenighet om pris.

Exmar har gått fra å skulle bli et stort LNG-rederi til nå å kun sitte igjen med tre nybygg. Tidligere i høst solgte de seg ut av mindre andeler i noen andre LNG-nybygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere