RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exmar legger ut lokkemat til Fredriksen

Sist oppdatert:
Det belgiske gassrederiet Exmar ser nå på muligheten for å utfisjonere LNG-delen av konsernet. John Fredriksen og Golar LNG har to ganger forhandlet om et kjøp av rederiet
Ifølge TradeWinds vil Exmar både vurdere en separat børsnotering av LNG-delen og å finne en eventuell partner for virksomheten som kan finansiere videre vekst.

Exmar-sjefen Nicolas Saverys skal ha sagt at rederiet ønsker å ekspandere innen ett år og børsnotering av LNG-selskapet kan være en av mulighetene. Saverys mener at verdien på LNG-delen er minst 500 millioner dollar.

- Vi ønsker ikke å investere i LNG-markedet mot vår vilje, sa Saverys, og sa videre at en ekspansjon vil være avhengig av at virksomheten finner en finansielt sterk partner.

Exmar var tidligere partner med japanske Mitsui OSK Lines i en rekke LNG-nybygg, men partene har skilt lag.

Exmar to ganger vært i forhandlinger med John Fredriksen og hans Golar LNG, men partene har ikke klart å bli enig om pris. Siste fremstøt var i fjor.

Exmar samarbeider nå med Texasbaserte Excelerate Energy, sistnevnte er et privat energiselskap som driver naturgassimport til USA. Partene har tre spesialskip for frakt og regassifisering av LNG under byggingen i Sør-Korea.

Exmar ble selv børsnotert i fjor etter å ha blitt skilt ut av morselskapet CMB.

I tillegg til LNG-virksomheten er rederiet en stor aktør i markedet for frakt av flytende petroleumsgasser, LPG, hvor de blant annet samarbeider med Bergesen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere