RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exmar rendyrker LNG-eierskap

Sist oppdatert:
Det belgiske gassrederiet Exmar splitter nå lag med sine japanske partnere i flere LNG-nybygg, og de splitter nybyggskontraktene seg i mellom
Det har lenge vært snakk om en mulig fusjon mellom John Fredriksens Golar LNG og belgiske Exmar. Partene har gått så langt som til å ha samtaler, uten at man har kommet videre.

Et av problemene er at Exmar ikke har hatt 100 prosent eierskap til sin flåte av spesialskip for frakt av flytende naturgass, LNG. Men nå tar ifølge TradeWinds, rederiet tak i problemstilling, og skiller lag med sine japanske partnere. Dette kan gjøre et oppkjøp eller en fusjon med rederiet langt mer interessant. Exmar har også en større flåte mindre gassskip, som seiler i ulike pooler med Bergesen.

Etter at Exmar splitter lag med japanske MOL i tre nybygg, vil rederiets LNG-flåte krympe til fire enheter, ifølge TradeWinds. Exmar overta to av nybyggene, og blir kjøpt ut av det tredje, i tillegg blir Exmar kjøpt ut av fire nybygg som skal gå for Qatars Ras Laffan, hvor de har en eierinteresse på 15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere