RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Expert ser et marked under press

Sist oppdatert:
Elektrogiganten Expert forventer at markedet for forbrukerelektronikk vil forbli under press også i 2003, og tror høy strømpris og usikkerhet vil overgå effekten av rentekuttene
Dette går frem av selskapets fjerde kvartalsrapport.
Ifølge Expert så falt totalmarkedet for forbrukerelektronikk med 1,5 prosent i 2002, og selskapet forventer at trenden vil være fallende også i første halvår i år.

Det er noen unntak, og det gjelder bredformat TV, DVD, digitale kameraer og satelitt-utstyr. Expert forventer også at den negative trenden vil snu i andre halvår.

I tillegg til strømprisene og den generelle usikkerheten i økonomien, så ser Expert også et press fra aktører utenfor bransjen, som i større grad vil selge partier av "low-end"
elektronikkprodukter.

Expert fikk et resultat før skatt på 28,2 millioner kroner i fjerde kvartal 2002, mot 57,1 millioner i samme periode i 2001. Konsernets omsetning ble i fjerde kvartal 1.110,1 millioner, 252,4 millioner mer enn tilsvarende periode i 2001 målt mot videreført virksomhet.

Det oppkjøpene av Expert Danmark AS, Expert Island HF, Finesco AS (Estland) og Coop Power Norge som er hovedårsaken til den økte omsetningen.

Driftsresultatet i samme periode ble 36,3 millioner mot 59,6 millioner i samme periode i 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere