RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exploration Resources endrer planene

Sist oppdatert:
Seismikkrederiet Exploration Resources har i dag valgt å endre på sine planer for flåten som følge av de sterke markedsforholdene og øke inntjeningen. Selskapet ble tidligere i dag satt i spill
Styret i Exploration Resources fant tid til annet enn å diskutere det fremsatte budet fra nederlandske Fugro på dagens styremøte. Fudro satt i dag et frivillig bud på selskapet på 290 kroner, men markedet ser ikke ut til å være fornøyd med prisen.

Styret har videre gjrot endringer på den tidligere planen om å bygge opp et selskapets skip fra 2D til 3D-seismikk. Ombyggingen av Polar Venture blir nå skriblagt på grunn av det sterke 2D-markedet.

I stedet har styret valgt å leie et 2020-bygd fartøy på en langsiktig kontrakt og konvertere en heten til et 3D-skip med kapasitet på 12 streamere.

Ifølge styret vil det nye fartøyet være tilgjengelig for markedet innenfor samme tidsramme som den opprinnelige planen, og investeringen på samme nivå.

Skipet vil i tillegg til 3D også spesialdesignes for høy kvalitets 4D-data. Styret mener den kye planen vil gi økt inntjeningen for Exploration Resources.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere