RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Expressen-folk dømt for brudd på våpenloven

Malmö (NTB-TT): Sjefredaktør Thomas Mattsson og to andre medarbeidere i den svenske tabloidavisen Expressen er kjent skyldige i brudd på våpenloven. Lovbruddene skjedde under arbeid med skyteepisodene som rystet Malmö.

Mattsson, en nyhetssjef og en reporter ble fredag dømt til betinget fengsel og dagsbøter for ulovlig våpenanskaffelse. Anskaffelsen skjedde 24. oktober 2010, på en tid da den såkalte serieskytteren herjet i storbyen sør i Sverige.

- Expressen ville kontrollere hvor lett det egentlig var å få tak i et våpen. Oppdraget gikk til reporteren Diamant Salihu, som etter fem timer greide å få tak i en 7.65 millimeters pistol, skrev nyhetsbyrået TT fredag.

Våpenkjøpet ble slått stort opp i avisen, mens pistolen ble levert inn til myndighetene, som slett ikke likte Expressens opptreden. I november i fjor ble det tatt ut tiltale, selv om sjefredaktør Mattsson mente at avisens reportasje var viktig undersøkende journalistikk.

Det svenske journalistforbundets leder Jonas Nordling mener at kjennelsen i tingretten i Malmö er urimelig. Journalister kan som enkeltpersoner ikke bryte loven, men det blir en annen sak når de gjør det som ledd i et redaksjonelt oppdrag, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere