RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Exxon ser kraftig LNG-vekst

Sist oppdatert:
ExxonMobil forventer en vekst skipningene av flytende naturgass LNG på 300 prosent frem til 2030
Bakgrunnen for den kraftige veksten slik ExxonMobil ser det, er rask vekst i etterspørselen etter naturgass, mens tilgangen på nye gasskidler i de viktigste forbrukslandene som USA er begrenset.

ExxonMobil spår derfor at volumet av LNG som vil bli skipet verden over vil øke med 300 prosent frem til 2030. All LNG fraktes om bord i spesialskip hvor gassen er nedkjølt til flytende form, minus 160 grader celsius.

Mens det i 2003 ble skipet 16 milliarder kubikkfot pr. dag i 2003m ser Exxon-sjef Rex Tillerson 65 milliarder pr. dag i 2030, ifølge Reuters.

Exxon estimerer at LNG vil representere 14 prosent av verdens etterspørsel etter gass i 2020.

Veksten i frakten av gass til Europa er ventet å vise en dramatisk vekst fremover, men vil i hovedsak betjenes med rørledninger fra Russland og Nord-Afrika, men Exxon-sjefen ser også en voksende andel for LNG.

Basert på Exxons tall vil veksten for LNG være på 2,2 prosent årlig, og mye av veksten er ventet å finne sted i Asia og Stillehavet.

Når det gjelder olje, så ser Tillerson en vekst i etterspørselen på 1,5 prosent årlig frem til 2030, og også her vil Asia representere den største vekstdriveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere