*Nettavisen* Nyheter.

Få 6 skjermer på PC-en

Foto: (Hothardware.com)

Endelig kommer utstyret som gir PC-en en helt ny dimensjon!

11.09.09 13:58

Etter hvert som skjermprisene har sunket betydelig de siste årene, så er det blitt stadig vanligere med to eller flere skjermer, og ikke minst så har skjermene vi har koblet til PC-ene våre blitt betydelig større.

Og dette ser det ut til at ATI nå ønsker å utnytte til det fulle. I høst vil selskapet slippe skjermkort som støtter at du kobler på hele seks skjermer. 1-2-3-4-5-6! På ett skjermkort!

Store muligheter
En ny teknologi som ATI kaller Eyefinity gjør at alle disse skjermene av PC-en din kan oppleves som én stor skjerm. Det betyr at du kan ha et enormt arbeidsområde om du jobber med mange ting samtidig - og at du kan spille spill over alle skjermene.

Hothardware forteller at de allerede har fått en privat demonstrasjon av teknologien, og at de fikk prøve seg på å spille det kommende bilspillet Dirt 2 over seks Dell 30" skjermer med en oppløsning på ganske utrolige 7680 x 3200 punkter - (24,6 megapiksler) med det som beskrives som fullt ut akseptabel ytelse.

De fikk også prøve seg på Left 4 Dead over tre skjermer - et spill der det er viktig å ha god oversikt - og det skal ha vært en svært hyggelig opplevelse.

Kommer egne spesialrigger
Samsung har annonsert at de vil selge seksskjermers oppsett med svært tynne kanter («Thin-Bezel») for å optimalisere denne opplevelsen - men du kan også selv feste på de skjermene du ønsker.

I første omgang vil kortene bare leveres med én grafikkprosessor, men en «Crossfire»-løsning der flere kort kan brukes sammen skal også være på vei for bedre ytelse.

Ukjent pris
Hva prisen på herligheten vil bli er ikke kjent, men det vil neppe bli gratis om ytelsesbeskrivelsene fra Hothardware er til å stole på. Nye skjermkort i toppklassen ligger gjerne på 5-6000 kroner.

Lanseringstidspunkt er heller ikke kjent, men det er grunn til å tro at kortene vil bli lansert like etter den offisielle lanseringen av Windows 7 i oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.