*Nettavisen* Nyheter.

Få alt ut av Playstation 3

Foto: (SCEE)

Bedre bilde, internett i stua og full videostøtte på do. Disse tipsene bør alle PS3-eiere kjenne til.

25.11.09 12:00

(Spillmagasinet): Playstation 3 er en finfin spillmaskin, men både som spillkonsoll og som multimediemaskin finnes det en del innstillinger og triks som kan gjøre den enda bedre.

I denne saken tar vi for oss noen nyttige tips særlig til hjelp for nye PS3-eiere, men kanskje er det noen gamle ringrever der ute som plukker opp nye nytt også.

Hvis du har HDTV

PS3 er en maskin som leverer spill og filmbilder i HD-kvalitet i 16:9. For å få mest ut av konsollen bør du absolutt ha en HD-skjerm.

Kjøp HDMI-kabler. Når du kjøper en PS3 følger det ikke med annet en composite-kabler. Dette er tull og yter ikke konsollen rettferdighet overhodet. Du trenger derimot en HDMI-kabel, og det trenger ikke å koste skjorta. På den korte avstanden det mest sannsynlig er mellom TV-en og konsollen din, har ikke proffkablene det minste å si.

Skru på full RGB. Dette vil gjøre fargene sterkere og bildet skarpere, og kan gjøre underverker for enkelte spill (som «Assassin's Creed»). Full RGB vil også hindre at bilder blir for lyse, men det er samtidig viktig å være klar over at full RGB kan gå ut over mørkere toner, som skygge. Prøv det ut på din TV. Du finner funksjonen under Settings > Display Settings > RGB Full Range.

Skru på Super-White. Denne funksjonen vil redusere problemer med for høy fargemetning på skjermen og gjøre bildene skarpere. Støttes ikke på alle TV-er. Du finner funksjonen under Settings > Display Settings > Y Pb/Cb Pr/Cr Super-White.

Hvis du ikke har HDTV

Skru på Cross Color Reduction Filter. Dette vil sørge for at TV-en din enklere skiller mellom farger i et bilde. Du finner funksjonen under Settings > Display Settings > Cross Color Reduction Filter.

Bruk PS3 som stue-PC

PS3 kan på noen områder erstatte en PC i stua, spesielt om du hovedsakelig ville brukt PC-en til å surfe nettet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (TVersity.com)

Surf på internett. Playstation 3 har etter hvert fått en ganske habil nettleser med støtte for Flash 9 og ellers normale funksjoner du kjenner fra Internet Explorer eller Firefox. Du kan dessuten koble til et hvilket som helst USB-tastatur og -mus (også trådløse) til PS3-en slik at surfingen går enklere. YouTube har dessuten lansert en egen versjon av videotjenesten nettopp til PS3 og Wii, kalt YouTube TV.

Bruk PS3 som medieserver. Gjennom Windows Media Connect eller TVersity kan du lett få tilgang til video, bilder og musikk du har lagret (og delt) på datamaskinen. PS3 har med firmware 2.60 støtte for DivX-filer opp til versjon 3.11 i tillegg til en rekke andre videofiltyper som bør gi deg mulighet til å spille av det meste av innholdet du har på PC-en. Videoen nedefor viser hvordan du setter opp TVersity på datamaskinen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Last ned spill til PSP. Gjennom Playstation Store kan du kjøpe og laste ned PSP-spill og overføre dem direkte til PSP-en. Normalt sett ville man brukt en PC til dette.

Installer Linux. Det er fullt mulig å bruke Playstation 3 som en fullverdig PC og sette den opp med operativsystemet Linux. Dette er imidlertid ganske avanserte saker som vi ikke omtaler i denne artikkelen.

Lad USB-enheter. Det er naturligvis mulig å bruke PS3-en til å lade alle enheter som kan lades via USB ...

Hvis du har en PSP

Sonys håndholdte spillkonsoll Playstation Portable er skreddersydd for nettverksfunksjonaliteten i Playstation 3.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Sony)

Bruk PSP som fjernkontroll. Har du koblet PS3-en til anlegget og har musikksamlingen din på konsollen, kan du bruke PSP-en som fjernkontroll. Du kobler til via Remote Play, og vips har du trådløs kontroll på musikkbiblioteket. Husk imidlertid å endre audioutgangen slik at musikken spilles via PS3-en og ikke PSP-en. Du finner funksjonen under Settings > Remote Play Settings > Audio Output Device.

Spill PSOne-spill. Liker du å ligge i senga og spille gamle klassikere, og er ikke helt overbevist over spillutvalget på PSP? Da er det greit å vite at du kan spille gamle PSOne-spill på PSP via Remote Play. Det er også mulig å spille noen Playstation Network- og PS3-spill (som «Lair»).

Surf nettet via Remote Play. PSP-en har en innbygd nettleser, men denne er ikke på langt nær så god som den som følger med PS3. Via Remote Play kan du imidlertid surfe nettet med PS3-nettleseren på PSP. På den måten får du for eksempel støtte for flashvideoer, og de vil ikke hakke på grunn av den svake prosessoren i PSP-en - .de kjøres jo i praksis på PS3-en.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Kilde: Techworldwide

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.