RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få av dere vil ta svinevaksinen

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kun 30 prosent av våre lesere ønsker å vaksinere seg mot svineinfluensa.

(SIDE2): Det viser en spørreundersøkelse Side2 har gjennomført på sine lesere.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Mandag kom de første dosene med vaksine mot svineinfluensa til Norge. Vaksineringen ventes å starte i siste halvdel av oktober.

Risikogrupper, gravide i andre og tredje trimester og helsepersonell tilbys vaksinering mot pandemisk influensa først. Det er nok vaksine til at alle som ønsker det, kan bli vaksinert, skriver Folkehelseinstituttet på sin hjemmeside. Folk flest vil trolig få tilbud om vaksinasjon i midten av november.

Men ut ifra vår uhøytidelige undersøkelse, svarer flesteparten av Side2-leserne at de er usikre på om de vil la seg vaksinere. 40 prosent svarer at de ikke vet om de vil ta vaksinen, og 31 prosent er sikre på at de ikke skal ta den. 29 prosent kommer til å ta vaksinering mot ny influensa A (H1N1).

På spørsmål om foreldre kommer til å gi vaksinen til barnet sitt, svarer henholdsvis 52 prosent at de ikke har barn, 32 prosent sier de ikke vil gi barnet vaksinen, og 16 prosent ønsker å vaksinere barnet.

Er vi bekymret?
Vi er ikke spesielt urolige for å bli syke av den mye omtalte svineinfluensaen. Hele 90 prosent svarer at de kun er litt bekymret eller ikke urolige i det hele tatt for å bli smittet. Kun 5, 2 prosent sier de er svært bekymret for å få svineinfluensa. En liten andel svarer at de ikke vet hva de tenker om sykdommen.

Tross av at vi ikke frykter svineinfluensaen noe spesielt, tar vi våre forholdsregler. Dette gjør vi for å unngå å bli syke:

- Vasker hendene grundig flere ganger om dagen: 16,7 prosent.

- Vasker hendene med alkoholbasert håndvask: 6,2 prosent.

- Unngår steder med mye folk: 0,6 prosent.

- Jeg dekker til nese/munn hvis jeg nyser eller hoster: 10, 9 prosent.

- Jeg gjør flere av de nevnte forholdsreglene: 42 prosent.

- Jeg tar ingen spesielle forholdsregler: 23,6 prosent.

På Fhis hjemmesider kan du lese mer om vaksinen

Side2s spørreundersøkelse: Nærmere 200 personer har besvart våre spørsmål. Av disse er 58 prosent kvinner og 42 prosent menn. Av disse er 56 prosent i alderen 18 til 35 år, 27 prosent er i alderen 36 til 50 år. 13 prosent er over 50 år, og 3 prosent er under 18 år.

Bakgrunn: Skal du ta svinevaksinen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere