RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få bedre sex i 2010

Foto: diego cervo (Crestock)
Les vår store sexguide – og øk temperaturen på soverommet.

(SIDE2): Kanskje er ett av dine nyttårsforsetter og ha mer og bedre sex i 2010 – i så fall har vi guiden for deg.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

I året som har gått har vi skrevet mange artikler om sex. Alt fra tips til hvordan du får bedre sex til hva du skal spise for å øke sexlysten.

Lite sex
Først og fremst vil vi betrygge deg med at det ikke er sikkert at folk har sex så ofte som du tror. I USA viste nemlig nylig en undersøkelse at 58 ganger i året er gjennomsnittet. Men dette gjennomsnittet fordeler seg ikke jevnt. 42 prosent av de voksne har 85 prosent av samleiene.

Spontan sex
Spontant sex er langt fra undervurdert. Om man har vært sammen med partneren en stund går spontan sex lett i glemmeboka. Sex blir en rutine.

For å få mer spontan sex bør du blant annet gjøre det hele til et eventyr.

Få sexen ut av soverommet. Kanskje finner dere et privat sted utendørs – eller bare havner på sofaen i stua. Uansett er det viktig å bryte ut av rutinen.

Et annet tips er å alltid ha med sex kondomer. På denne måten er du alltid klar for spontan sex.

Få flere tips til spontan sex her.

Snakk deg til mer sex
Ønsker du mer sex bør du ifølge den danske sexolog og parterapeuten Rikke Thuesen lytte til din partner. Dette gjelder både for menn og kvinner.

– Mange menn opplever faktisk at hun ikke er så god til å lytte, eller at hun hører noe annet enn det han sier. Dermed kan det være vanskelig å forstå hverandre, sa Thuesen tidligere i år.

Hun ga også tips til hvordan en mann skulle få en kvinne til å lytte. Blant tipsene var er det å fjerne hindringer, massere henne og det å bruke gjentakelser.

Les hele saken her: Mer sex dersom hun lytter

Sex for helsa
Visste du at regelmessig sex har mange gunstige helsefordeler? Blant annet virker sex avstressende, det styrker immunforsvaret og forbrenner kalorier.

Men sex er også godt for hjerte og blodårer, øker selfølelsen og fremmer intimiteten.

Le mer om alle helsefordelene sex bringer med seg her

Trening og sex
Om du synes du har for liten tid til sex, kan du slå to fluer i en smekk ved å ha sex i posisjoner som gir deg treningseffekt i tillegg til nytelse.

Både misjonærstillingen og «doggy-style» kan gi deg treningseffekt, og man skal heller ikke glemme «cowgirl» posisjonen som trener både rumpe, lår, mage og rygg.

Les hele saken her:Denne sexen er som trening

Stønn
For å få bedre sex bør du blant annet vise deg fram, planlegge og ikke kritisere din partner.

Et annet tips er det å vise hvor godt du synes sex er.

– Husk å stønne. Det er som et ekkolodd til partneren din, som så kan høre når han eller hun gjør det helt riktig, sa den danske sexologen Flemming Bogø.

Få flere tips fra sexologen her.

Hemmelighetene
Når det kommer til sex er det mange ubesvarte spørsmål – noe vi har prøvd å gjøre noe med i året som gikk.

Vi skrev blant annet en sak der vi avslørte en rekke sexhemmeligheter. Blant disse var at han har mer enn én erogen sone, at orgasmer er ikke en enmannsjobb og at noen ting faktisk er oppskrytt.

Men en av de beste, og som vi ikke kan få sagt nok ganger, er at sjansene er svært store for at partneren din faktisk elsker kroppen din.

Om en fyr ønsker å tilbringe tid – og etter hvert hoppe til køys med– deg, så er det klart han liker det han ser. Når en mann får en kvinne til sengs er det et ego-boost for ham. Men likevel har kvinner en tendens til å fokusere negative tanker om egen kropp. Det er stort sett kvinner som tar med seg disse «feilene» med egen kropp i sengen, og påpeker dem, ikke mannen.

Les hele saken her: Sex-hemmeligheter du bør vite

Bli gravid
Om du er en av dem som prøve å bli gravid, viser forskning at vill sex øker sjansene for å bli befruktet. Såkalt «gourmetsex», som vil si at begge parter gjør en innsats for å gi den andre en tilfredsstillende opplevelse, øker sjansene for å få barn betraktelig.

Les hele saken her: Vill sex øker fruktbarheten

Sexmat
Om du vil bruke mat som et afrodisiakum har vi menyen for deg. Sjokolade, østers, asparges og safran skal alle ha en positiv effekt på din libido.

Les om flere matvarer som skal gi økt sexlyst her

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere