*Nettavisen* Nyheter.

Få Birkin Bag på dagen

Foto: AllOverPress

Ventelisten er tom

(SIDE2): Kjendisfavoritten Hermés Birkin Bag har lenge hatt opptil tre års lange ventelister på veskene sine. Men nå ser ut som finanskrisen har nådd dette motehuset også. Ventelistene er nemlig tomme.

«The Wait Is Over. Get Yours Now»
Mange husker kanskje «Sex og singelliv»-episoden der Samantha bruker Lucy Liu for å få tak i den populære krokodilleveska. De færreste har klart å skaffe seg et eksemplar på grunn av de lange ventelistene.

Birkin-vesken som er oppkalt etter skuespillerinnen Jane Birkin, og har siden den ble lansert i 1984 vært en favoritt blant sosieteten. Men nå bekrefter Hermés at køen er over, og reklamerer med at «The Wait Is Over. Get Yours Now» i flere av sine butikker.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Hermés Birkin Bag er selve symbolet på luksus i moteverdenen, og flere store stjerner har minst et eksemplar av veska. Victoria Beckham skal ha over 100 forskjellige Birkin-vesker, i alle farger, størrelser og varianter, til en verdi på over 12 millioner kroner, skriver Guardian.

Krokodille-dille
Men det er ikke bare ventelistene som har vært hindringen for å skaffe seg en Birkin Bag; prisen ligger nemlig på 41 000 kroner og oppover. Den dyreste koster nesten 800 000 kroner.

Veskene er laget av krokodilleskinn, og det tar opp til 48 timer å produsere én veske.

Til produksjonen av én enkelt veske går det med skinn fra 3-4 krokodiller, og Hermés annonserte i fjor at de ville starte med oppdrett av egne krokodiller for å møte den store etterspørselen, til stor protest fra ulike dyrebeskyttelsesgrupper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.