RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få bøter for manglende bruk av redningsvest

Sist oppdatert:
Hittil i sommer har over 2.000 fritidsbåter blitt kontrollert for bruk av redningsvest. Kun 68 personer har blitt bøtelagt, ifølge Politidirektoratet.

Folk flest er flinke til å bruke redningsvest når de er om bord i fritidsbåter, ifølge direktoratet. Påbudet for bruk av redningsvest i båter mindre enn 8 meter ble innført 1. mai.

– Så langt har politiet gitt ut få forelegg for manglende bruk av vest. Politiets generelle inntrykk er vel at folk flest følger pålegget om bruk av vest og flytemidler, sier Ole Petter Parnemann, ansvarlig for sjøtjenesten i Politidirektoratet, til NRK.

LES OGSÅ: 34 druknet i båtulykker- 28 av dem hadde ikke flytevest

Til tross for at bruk av redningsvest reduserer muligheten for drukningsulykker, er det flere andre hensyn båtførere må ta når de er ute på sjøen.

– På sommerstid er kjøring i mørket, særlig med høy hastighet, noe som forsterker farepotensialet voldsomt. En annen ting vi ser alvorlig på er kjøring uten lanterner og selvsagt kjøring med promille, sier Parnemann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere