RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få den peneste sommerhuden

Sist oppdatert:
Huden trenger ekstra stell i sommervarmen. Få hudpleierens beste tips her.

(SIDE2): Huden blir tørr, svett og solbrent av sterk sol og vind. - Bruk en krem med mye fuktighet, lite fett og solfaktor over 20, råder hudpleier hos Beths Beauty, Elisabeth Lein.

Her er hennes tips for en sunn hud i sommervarmen;

1. Ta en nedkjølende behandling
Mange hudpleiesalonger har behandlinger som egner seg spesielt godt om sommeren. En nedkjølende behandling som også hjelper for cellulitter kan anbefales.

2. Unngå pigmentflekker
Bruk en essens som beskytter mot pigmentforandringer under hudkremen eller solkremen.

3. Ikke bruk krem med fruktsyrer i sola
Glykolsyre og andre syrer har en slipende effekt på huden og gjør den lysømfintlig. En krem som inneholder mye av dette bør derfor ikke brukes i sola. Styr unna blekende og peelende kremer. For eksempel en krem med mye karbamid kan være skadelig for huden om du er mye i sola.

4. For huden med vitaminer
Velg en krem med vitamin E. Dette vitaminet virker oppbyggende på hudcellene, og blir kalt for skjønnhetsvitaminet. Vitamin C beskytter også mot frie radikalr som forurensing.

5. Spør om råd
Enten du kjøper kremen på apoteket eller hos hudpleier så spør om råd. Sammensetningen av mineraler, vitaminer og andre virkestoffer har mye å si for hvordan kremen virker på huden og i sola.

6. Beskytt og plei
Er du solbrent så velg en lett og nedkjølende krem uten for mye fett. Planteoljen Aloe Vera har vist seg å gi god effekt på solbrent hud. Beskytt deg ekstra om du går på legemidler. Både p-piller og enkelte antidepressiva kan gjøre huden lysømfintlig.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere