*Nettavisen* Nyheter.

Få den perfekte daten

Foto: Crestock (Crestock)

Her er fire gode råd for det første stevnemøtet!

23.08.09 09:28

(SIDE2): Det finnes en rekke regler for dating, men det er aller viktigste ifølge den danske parterapeuten og forfatteren Winnie Haarløv er å være seg selv. Uansett - den første daten byr på store forventninger som igjen fører til nervøsitet.

Her er fire gode råd ifølge den danske nettavisen bt. dk:

1. Dropp reglene
Menn er fra Mars, kvinner fra Venus, mannen skal ta initiativ, hvis han ikke ringer er han ikke interessert, også videre. Listen over uskrevne og skrevne datingregler er lang som et vondt år - men glem dem! Selvhjelpsbøker, TV-serier om single kvinner på jakt og litteratur om dating kan ta motet fra noen hver. Winnie Haarløv mener det viktigste er å være seg selv og droppene spillet som for kan utvikler seg i datingsfæren.

- Det er ikke nødvendigvis mannen som skal ta initiativ, noen menn er utadvendte, mens like mange er passive. Menn kan også like at kvinnen tar initiativ. Fordi noen mennesker er introverte og andre ekstroverte, så tjener man mer på å være seg selv, mener parterapeuten.

- Hvem er du og hvordan ser det ut i ditt indre landskap? Finn ut av det og stå for den du er. Da har du alle muligheter til å treffe riktig, og du behøver ikke alle mulige strategier, sier hun.

2. Vær målrettet
Når du er klar for kjærligheten opprett en datingprofil eller delta på arrangementer for single - gjør deg selv tilgjengelig.

- Når man vil oppnå no, så må man være målrettet. Hvis du vil bli oppdaget, så må du ut i lyset. Men ta det krampaktige ut av det, og ikke gå ut i den mening at «jeg må finne en kjæreste nå». Gå ut for å ha det gøy og heller se hva som skjer.

3. Beskriv egenessens
Husk å beskrive essensen av deg selv på datingprofilen din, og ikke hva du forventer at en motpart leter etter eller gjerne vil høre. I en profil der det står at man er vill og gal, og fantastisk i senga, så toucher man bare overflaten i stedet for å mer ærlig vise hva du faktisk står for og hvem du er. Da er sjansen langt større for å finne en man faktisk blir sammen med.

- Gå målrettet etter en kjæreste, men du skal vite hvem og hva du søker, sier Haarløv.

4. Lytt på daten
Når du har fått en interessant date på kroken og deres møtes for første gang, så er det viktigste at du faktisk lytter.

- På daten skal man vise interesse for hverandre, og da er det viktigste egenskapen å kunne lytte. Lukk munnen og bruk ørene, sier hun.

- Vis heller oppriktig interesse for daten din og spør - i stedet for å selge deg selv. Jo mer man spør, jo mer åpner motparten seg. Lytter du ikke, så selger du, og kjærlighet kan ikke selges. Den oppstår når den er der, understreker parterapeut.

Kilde:kvinner.bt.dk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.