Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få et trendy hjem

Foto: (Crestock)
«Fresh» opp hjemmet med årets interiørtrender, og få en trendy atmosfære.

(SIDE2): Når våren kommer føler mange seg lokket til å friske opp i hjemmet. Årets interiørtrender byr på mye forskjellige, men det er noen tendenser som står sterkere enn andre.

Her er en oppsummering av våre favoritter.

Bakgrunn:

Delikate pastelltrender
Skal stua se sånn ut nå?
Her er vårens interiørtrender
Fantasifull interiørmote

Blått
I motebildet har vi sett at blått har kommet for fullt. Når det gjelder på interiørfronter er det også trendy med blått - og da vi tidligere i år snakket med sjefredaktøren i Elle Interiør Helle Tjaberg, hadde hun dette å si om moten.

- Det aller enkleste er å tilføre blått i form av accessoirer og møbler. Skalaen går fra sterk og klar kongeblå over i delikate turkisaktige nyanser, sa Tjaberg den gang.

Fokus på miljø
Denne sesongen er det mye fokus på materialer, og at de skal være så naturlige som mulig. Stikkordene er bærekraftig utvikling.

Også fargene skal være av det naturlige slaget, og Interiørstylistene, og designerne Jannicke Kråkvik og Alessandro D`Oarzio, hadde dette å si om den trenden da Side2 snakket med de tidligere i år.

- Natur i form av naturlige materialer og overflater, jordnære, duse farger sammen med toner av grått, i tillegg til naturlige former, sa Kråkvik.

Også grønt står i fokus, både som fargevalg og i form av levende planter. Vi ser også broderier, patchwork og håndlagd tre, alt med en egen personlig sjarm, har kommet på markedet for fullt. Denne trenden beveger seg også over i neste trendkategori.

Maksimalisme
Minimalismen har fulgt oss de siste årene, og det vil den nok fortsatt gjøre, men nå kan du også omfavne maksimalismen. Gaetano Pesces Montanara sofa har fått stor oppmerksomhet. Den har form som et fjell, og mønster som et landskapsmaleri. Det er liten tvil om at dette er en sofa utenom det vanlige, og det er lite som er minimalistisk med dette møblet.

Også Missoni Home har kastet seg på de maksimalistiske trendene. De viste at flower virkelig betyr power da de fryktløst lanserte sin blomstrete kolleksjon. Blomsterstoffet blir brukt på både sofaer, stoler, puter og tapeter - og man fikk en umiddelbare assosiasjon til de glade 70-åra.

(artikkelen fortsetter under bildekarusellen)
2852

Mykere minimalisme
Duse pastell og gråtoner, er en annen trend som gjør seg gjeldende. Alt skal ikke lenger være helt hvitt, og shabby chick-interiøret går over i en mer sofistikert variant.

Suvenirer
Gjenstander fra hele verden kan sette preg og skape mer personlighet i hjemmet – og dette er noe som skal komme enda sterkere fremover.

Dette er noe å tenke på neste gang du er på reisefot, men du kan også få tak i "bereiste" gjenstander i interiøbutikkene - men disse vil ikke ha samme nostalgifaktor som de du selv plukker på et støvete marked et sted i verden.

Tapet i taket
Trenden fra Renessansen, Barokk- og Rococotiden er tilbake. Det var da vanlig å dekorere takene med malerier og utsmykninger - og det kan du også gjøre nå.

Det kan kanskje være en fordel a å ha det litt høyt under taket om man ønsker å følge denne trenden.

Pasteller
En noe feminin interiørtrend er å ta i bruk pastellfarger. Pastellfarger er en av vårens og sommerens store trendfarger, og er du fan av de delikate fargene er det ingen grunn til å ikke la de få innpass i hjemmet ditt. Disse duse tonene passer spesielt godt til hvitt.

3092 (artikkelen fortsetter under bildekarusellen)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!