RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få ferie-følelsen hjemme

Sist oppdatert:
Sjekk hvordan du kan lage feriestemning selv om du ikke er på ferie.

(SIDE2): Man får det ikke morsommere enn man gjør det til selv, er det noe som heter. Så hvis du drømmer om ferie, bør du slutte med det, og heller ta saken i egne hender.

Her er 10 ferieskapende tips:

1. Skru på Travel Channel

Skal du ikke reise på ferie, så kan jo ferien komme til deg. På Travel Channel kan du reise til de mest eksotiske steder. Selv om det er på TV, og du sitter hjemme i sofaen.

2. Bryt rutinene

Du trenger kanskje ikke å starte dagen med sangria, selv om det nok for mange nordmenn hadde gitt en følelse av ferie, men spis senere middag, gå ut og spis lunsj og sett deg på en fortauskafé og drikk en cappucino.

3. Sommermusikk

En artist som garantert får deg i sommerstemning denne sommeren er det nye stjerneskuddet fra Storbritannia, Lily Allen. Å kjøpe hennes debutalbum «Alright, Still» er en god investering hvis du vil danse etter morsom og lekende sommerpop.

Ellers kan du jo høre på gamle slagere som «California girls» med Beach Boys, «Big in Japan» med Alphaville, «Sunny Afternoon» med The Kinks, «Summer of 69» med Bryan Adams eller litt sommertristesse med divaen Nina Simones versjon av «Here comes the sun».

For svensk skjærgårdsidyll og bryggefest kan du dra fram en plate med Lill Lindfors eller Cornelis Vreeswijk. Lill Lindfors «Musikk skall byggas ut av glädje» får deg garantert i godt humør.

4. Skap fint vær inne

Dekk et fint bord med sommerlig vin og deilig sommermat. Hvis det regner ute, kan du jo sette på en CD med fuglekvitter. Vips, så har du sommer i stua. Er det derimot fint vær, så benytt anledningen til å spise på verandaen eller ute i parken.

5. Spis is

Gå på jakt etter byens beste is. Is er godt og utvalget er stort. Prøv å finne en ny yndlings-is denne sommeren.

6. Besøk turistmagnetene

Bli kjent med din egen by. Det er helt sikkert steder du ikke har besøkt. Nå er tiden inne for å gå på safari der du bor. Besøk turistmagneter, som for eksempel Vigelandsparken, Munch-museet, Nasjonalmuseet, Folkemuseet eller Holmenkollen i Oslo. Dra på øyhopping, gå fra hytte til hytte i marka eller ta t-banen til en helt annen bydel enn der du bor. Nye steder gir fort følelsen av å være langt hjemmefra.

7. Planløs loffing

Sett deg på sykkelen og tråkk i vei. Lag deg egne regler for hvor du ender, som for eksempel å alltid ta til høyre i kryss. Om du vil gå istedenfor å sykle, og bor i by, kan du jo bestemme deg for å måtte gå den veien det blir grønn mann først. Barnslig moro!

8. Bad etter jobben

Ikke noe er så deilig som et forfriskende bad etter en lang arbeidsdag. Dra til nærmeste tjern, eller hopp i sjøen.

9. Eksotisk lunsj

Lag eller kjøp deg en eksotisk lunsj fra det landet som er favorittreisemålet ditt. For eksempel en gresk salat med fetaost, løk og tomat, eller en saftig bruschetta.

10. Lek camping

Ta fram eller kjøp deg et typisk «campingplass-spill», som for eksempel badminton, krokket eller frisbee. Få med vennegjengen og slå deg løs.

Besøk våre sommersider her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere