Gå til sidens hovedinnhold

Få foreldre kjører barna til skolen

Oslo (NTB): Lisa går faktisk til skolen, ifølge en ny undersøkelse. Nesten åtte av ti foreldre unngår helst å kjøre barna sine hver dag.

Undersøkelsen som Perduco har gjennomført på vegne av forsikringsselskapet Kommunal Landspensjonskasse (KLP), viser at bildet som tegnes av at barn blir kjørt til skolen, ikke har hold.

- For barna er dette viktig - både med tanke på gratis trim og frisk luft før en krevende skoledag, sier Thomas Nilsen, rådgiver for skadeforebygging i KLP.

Undersøkelsen viser at det er store geografiske forskjeller, noe Nilsen mener kan forklares ved avstander og regional satsing på gang- og sykkelveier.

Også politisk tilhørighet gir utslag i undersøkelsen. Mens 90 prosent av dem som stemmer SV og 80 prosent av dem som stemmer Arbeiderpartiet lar barna komme seg til skolen uten å bli kjørt, er det kun 57 prosent av Venstre-velgerne og 55 prosent av Senterparti-velgerne som svarer det samme.

Av dem som kjører barna til skolen, svarer 43 prosent at de gjør det fordi de likevel skal samme vei. Nilsen ber disse foreldrene om å tenke seg nøye om når skolen starter igjen i august. (©NTB)

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen