*Nettavisen* Nyheter.

Få hagemøblene i hus

Foto: (Thomas Bickhardt / SCANPIX)

- Ikke storm i Hordaland, men vinden vil merkes godt, sier meteorologene.

Sjekk været der du er

Stormen som er ventet inn over landet i natt, sparer Hordaland. Men når det er sagt så kommer det nok til å blåse friskt her også i natt og i morgentimene fredag.

- Akkurat nå blåser det liten kuling i Hardangerfjorden. Men den sterke vinden fra nord-øst vil først slå inn i morgen tidlig her i Bergensområdet. Nordsjøen kommer nok til å merke den litt tidligere. Det kan bli liten til stor storm i natt, sier vakthavende meteorolog på Storm Weather Center, Roar Hansen til iBergen.no.

Bare et lavtrykk
Værvarslinga på Vestlandet melder at stormen egentlig bare er et lavtrykk.

- Det er ikke noen storm i den forstand at vi har gitt den noe navn. Det er et vanlig lavtrykk med mye vind, sier meteorolog ved Værvarslinga på Vestlandet, Harald Abilsnes.

- Vi venter nordlig liten storm på kysten i natt, men det kommer vi nok ikke til å merke i Bergen for å si det slik. Men det er nok en ide å bære inn hagemøblene, for vinden vil likevel merkes. Rundt middagstider i morgen vil vinden avta til liten kuling og på kvelden til skiftende bris. Så det er ikke så lenge det står på. Det kommer heller ikke noe nedbør å snakke om, sier Abilsnes.

Sterkere i Rogaland

- Så det blir ingen stor storm her i vårt område altså?
- Det blir nok sterkere i Rogalandsområdene der det blir sterk kuling til liten storm i kystområdene. Vi kommer nok til å merke vinden her også og det kan nok være smart å fortøye båten skikkelig og binde fast løse gjenstander. Vi skal være litt obs på at vinden kan forandre retning og flytte seg nordover fra Rogaland, sier Hansen hos Storm.

Det er meldt over 10 millimeter nedbør mellom klokken 20-23 i kveld. Men det er visst ingenting for å være Bergen.

- Det er ingenting å snakke om før det passerer over 50 og vel så det i løpet av døgnet. Fredag morgen ser det faktisk ut til at det kan bli enkelte regnbyger, sprekk i skydekket og gløtt av sol. Så ser en vekk i fra vinden så blir det ikke en dårlig dag, sier Hansen.

Mildvær med regn vil prege det meste av helgen og temperaturen vil ligge på mellom 6 og 8 grader. Søndag er det for øvrig et lite håp om at været letter litt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.