RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få har valgt fastrente på studielånet

Sist oppdatert:
Foreløpig har få valgt fastrente på studielånet. Slik det ser ut akkurat nå, blir neste tilbud fra Lånekassen høyere enn det som nå ligger på bordet
Får dager før fristen 10. april, har 26.815 kunder i Statens Lånekasse for utdanning valgt fastrente fra og med andre kvartal, melder TV 2 Nettavisen.

– Det er færre enn vi hadde ventet, ja. Folk opplever vel at rentesituasjonen er usikker akkurat nå, sier informasjonsrådgiver i Lånekassa, Solbjørg Sørensen til avisen.

Av de som har valgt fastrente, har rundt tre fjerdedeler valgt å binde renten i tre år til 5,9 prosent, heller enn fem år med 6,0 prosent. Den flytende renten er 8,0 prosent i andre kvartal og 6,8 prosent i tredje kvartal.

De aller fleste kundene til Lånekassen har i dag flytende rente. Sommeren 1999 valgte over 200.000 å binde renten i tre år, som da var eneste fastrentetilbud, til 5,6 prosent.

iMarkedet har klart anbefalt å binde renten nå, mens vi ved de siste korsveiene har anbefalt å vente ( Kommentar: - Bind studielånet! ).

Hvordan blir neste tilbud?
Lånekassens fastrentetilbud fastsettes basert på renten på statsobligasjoner i forkant av det aktuelle kvartalet. Renten for andre kvartal ble fastsatt i februar, mens nivået for tredje kvartal blir fastsatt i mai.

Det er derfor umulig å si om du får et bedre tilbud ved neste valgmulighet, fra 1. juli.

Men hvis rentemarkedet ut mai blir liggende der det er i dag, blir neste tilbud 6,0 prosent på tre år og 6,2 prosent på fem år, altså dårligere enn det tilbudet som i dag ligger på bordet. I tillegg vil du da ha betalt to prosentpoeng mer i flytende rente i et ekstra kvartal.

Dersom krigen i Irak slutter fort og verdensøkonomien bedrer seg, vil rentenivået til sommeren etter alt å dømme bli høyere, fordi etterspørselen etter penger da blir høyere.

Dersom krigen trekker ut eller verdensøkonomien fortsetter å svekke seg, vil fastrentetilbudet trolig bli lavere til sommeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere