RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få hele harddisken i lomma

Sist oppdatert:
Nå skal det være mulig å presse inn 200 gigabyte på en enkelt Blu-ray-plate.

Kampen mellom Blu-ray (BD) og HD-DVD om å bli fremtidens DVD-format er på ingen måte over. TDK håper nå likevel å kunne tippe vekten i retning BD.

Like mye som bærbare pc-er
Selskapet skal nå ha produsert et prøveeksemplar av en BD-plate på hele 200 gigabyte. Dermed blir kapasiteten på BD-platene blant annet større enn det man finner på de aller fleste bærbare datamaskiner.

Dette har selskapet oppnådd ved å presse inn seks lag på 33 gigabyte, ifølge Xbit Labs.

- Bedre enn våre rivaler
- Det ultra-ambisiøse teknologiveikartet for Blu-ray har nå blitt bekreftet som realistisk, med milepæler som dette for å bevise den langsiktige verdien av formatet opp mot sine rivaler, sier Bruce Youmans, en av TDKs toppledere for produktutvikling.

En normal BD-plate benytter 25 gigabyte per lag, og det er usikkert om disse nye platene med 33 gigabyte per lag er kompatibel med de Blu-ray-spillerne som allerede er på markedet. Den økte kapasiteten er oppnådd ved å benytte et nytt oksiderende materiale på platene.

Kjører fra HD-DVD
HD-DVD har i dag en kapasitet på 15 gigabyte per lag, og en maksimal kapasitet på 30 gigabyte. Det er ifølge Xbit Labs usikkert om HD-DVD kan benytte samme teknikk for å forbedre sin kapasitet.

Det er ikke kjent når platene fra TDK vil komme i masseproduksjon.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere