Gå til sidens hovedinnhold

Få i Frp ønsker ekskludering av Per Sandberg

Oslo (NTB): Svært få av Frps medlemmer og tillitsvalgte ønsker at partiet skal ekskludere Per Sandberg. Den omstridte og avtroppende nestlederen får støtte av hele 95 prosent, viser en fersk måling.

19 av 20 medlemmer og tillitsvalgte mener dermed at Sandbergs omtale av Frps indre liv i biografien «Mot min vilje» som ble lansert 13. november, ikke bør føre til eksklusjon, framgår det av undersøkelsen som Dagbladet har gjennomført.

Så mange som 84 prosent sier de har tillit til Sandberg etter omtalen av partimedlemmer i biografien. Bare 10 prosent svarer at de ikke har tillit til Frp-veteranen.

Fremskrittspartiets sentralstyre behandlet forrige fredag konflikten i Troms Frp, som blir omtalt i Sandbergs bok. Flere lokallagsledere i Troms hadde bedt sentralstyret vurdere om Sandberg har brutt partiets vedtekter og etiske retningslinjer. Men i en uttalelse nøyer sentralstyret seg med å be alle parter bidra til å «løse konflikten i minnelighet til partiets beste».

En uttalelse om at Sandberg har brutt partireglene, kunne vært et første skritt på veien mot å ekskludere nestlederen. Slik gikk det altså ikke.

Sentralstyret sier at de anser henvendelsen om Sandbergs bok som en del av konfliktsituasjonen i Troms Frp. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen