RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få klager på mobbing

Bergen (NTB): 42.000 norske barn ble ifølge elevundersøkelsen utsatt for regelmessig mobbing i fjor, men fylkesmennene som behandler klager på skolenes behandling av mobbing mottok bare 94 saker.

- Vi ser i tilsynsrapportene at mobbearbeidet i kommunene er mangelfullt, og at det fattes for få enkeltvedtak, sier avdelingsdirektør Håvard Tvinnereim i tilsynsavdelingen hos Utdanningsdirektoratet til Bergens Tidende.

Han mener skolene må bli flinkere til å varsle foreldrene om klageretten i mobbesaker. Lederen for Foreldreutvalget i grunnskolen (FUG), Christopher Beckham er enig.

- Tallet på klager er skremmende lavt og viser ikke realiteten i den norske skolen. Dette tyder på at det er altfor mange foreldre som ikke kjenner til klageretten sin, sier han.

7 prosent av norske skolebarn mobbes regelmessig, viser elevundersøkelsen. Barneombud Anne Lindboe etterlyser mer informasjon.

- Fylkesmannen er ikke godt nok kjent som klageinstans. Vi får mange klager vi må vise videre til Fylkesmannen. Det er vanskelig for foreldre å vite hvordan man klager, og de fleste vet ikke at det er dit de skal klage, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere