Gå til sidens hovedinnhold

– Få klager til oss

Kjell Richard Andersen i Utdanningsetaten melder at det er få klager som kommer etaten i hende. Dermed kan det tyde på at flere innfinner seg med å ikke få plass på favorittskolen

OSLO: – Dersom en nærskole ikke har kapasitet til å ta inn alle innskrevne elever, samarbeider naboskolene om å finne nærmeste ledige plass. Det betyr at enkelte elever kan bli henvist til en naboskole, sier assisterende direktør i Utdanningsetaten Kjell Richard Andersen.

Det er kjent at noen foreldre ved Marienlyst skole har klaget på at elevene ikke har fått plass på nærmiljøskolen. Denne klagen sendes til Utdanningseten, men er av et mer sjeldent slag.

– Foresatte kan påklage rektors vedtak om henvisning til en annen skole, sier Andersen. I 2007 var det ingen slike klager, det var 6 slike i 2008 og ingen klager i fjor.

Det kan være vanskelig for foreldre å finne frem i skolevalg-tilværelsen, da det ikke finnes en sentral oversikt over hvilke skoler som er full, eller mest populære hos Utdanningsetaten.

– Utdanningsetaten har ikke statistikk over hvor mange som henvises til en naboskole, men er kun klageinstans, opplyser Andersen.

Har ditt barn ikke fått oppfytt sitt skoleønske? Eller kjenner du til andre som sliter med dette? Tips oss på nett@lokalavisen.no.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp