RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få kommuner vil ta imot asylbarn

Bergen (NTB): Kun få norske kommuner vil ta imot flere enslige asylbarn, og mange kommuner har ikke engang svart på forespørselen fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

IMDi sendte i september brev til over 300 norske kommuner, der de beskrev økningen av enslige asylsøkerbarn som «dramatisk».

Departementet etterlyste bostedskommuner til de enslige barna og ba om svar innen 30. november.

Da fristen gikk ut hadde bare et tjuetall kommuner gitt lyd fra seg, skriver Bergens Tidende.

- Det er ikke mange, konstaterer avdelingsdirektør Ohene Aboagye i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).

Av 13 hordalandskommuner var det bare Os og Stord som svarte innen fristen. Begge sa nei til å ta imot flere asylsøkerbarn. Bergen har ikke svart.

- Det er en stor utfordring myndighetene kommer med. Og fristen var kort, sier helse- og inkluderingsbyråd Christine B. Meyer (H) i Bergen.

Mens det i 2005 kom 320 enslige asylsøkerbarn til Norge, var antallet ved utgangen av oktober i år kommet opp i over 2.000. Den største gruppen er enslige gutter fra Afghanistan.

IMDi håper nå at kommunene vil være seg sitt ansvar bevisst.

- Kommuner som sitter på gjerdet forsinker hele prosessen og gjør det umulig for oss å planlegge. Hvis de forespurte kommunene ikke tar sitt ansvar for å gi asylsøkerbarna et bosted, må andre kommuner ta det, sier Aboagye. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere