RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Få med alt på bildene dine

(Samsung)
Sist oppdatert:
Nytt kompaktkamera presser virkelig grensene.

Et av de virkelig store savnene vi føler på nær sagt alle digitale kompaktkameraer er muligheten til å ta bilder med skikkelig vidvinkel. Enten du er på en fest, eller kanskje ønsker å ta bilder av store bygninger på en ferie, så dukker ofte ønsket opp om å kunne «zoome ut litt til».

Dårlig med vidvinkel
Dessverre er det ingen enkel jobb for kameraprodusentene å produsere god optikk som gir kraftig vidvinkel på små digitalkameraer. Resultatet er at det bare er en håndfull kompaktkameraer som i dag gir deg en vidvinkel tilsvarende 28 mm, mens de aller fleste kameraene har rundt 35 mm.

Les også:Hvorfor bør du bry deg om vidvinkel?

Lanserer kamera med supervidvinkel
Men nå ser det ut til at denne tendensen kan forandre seg en del. I forbindelse med den gigantiske forbrukerelektronikkmessen CES som starter senere denne uken lanserer nå Samsung et nytt kompaktkamera med 10x optisk zoom som har 24 mm vidvinkel. Det betyr at du virkelig kan «zoome skikkelig ut» når du skal fotografere.

Et av hovedproblemene med vidvinkel på kompaktkameraer har vært at skarpheten i hjørnene ikke har vært all verden. Hvordan dette er på Samsungs nye HZ10W vet vi ikke noe om.

Funksjonsspekket
Utover en meget interessant zoom, så er kameraet ellers utstyrt med mulighet for å gjøre videoopptak i 720p med hele 30 bilder i sekundet som lagres i videoformatet H.264, det er utstyrt med både optisk og digital bildestabilisator, ISO fra 100 til 3200, en 2,7 tommers LCD-skjerm, ansiktsgjenkjenning, kameraet kan ta bilder automatisk når den oppdager at noen smiler – og kameraet kan ta tre bilder på rappen hvis den oppdager at personen det blir tatt bilde av blunker.

Kameraet skal være tilgjengelig allerede i løpet av denne måneden, og får i USA en utsalgspris på 300 dollar. Norsk pris blir dermed trolig knapt 3000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere