*Nettavisen* Nyheter.

Få naturlige sprettpupper

Her er knepene som gjør at du får stramme, struttende sprettpupper - helt naturlig.

25.04.07 12:07

(SIDE2): Silikon er absolutt ikke den eneste løsningen for å få de fineste puppene. Ingenting slår naturlig flotte pupper, og de er helt innen rekkevidde dersom du ofrer noen treningstimer eller følger stylist Jan Thomas' lure tips.

Trening som gir sprett ifølge vår treningsekspert Cornelis Elander:

Push- ups: Med bredt grep tar den mest på brystet. Gjør øvelsen med strake bein, eller med knærne i gulvet. Ta 3 x 10 repetisjoner.

Benkpress: Med manual eller stang. Ta 3 x 10 repetisjoner.

Flyes-manualer: Ta en manual i hver hånd, legg deg på en benk og hold manualene over deg med nesten strake armer. Slipp så rolig ned på hver side, med en svak knekk i armleddet, og press så manualene opp og sammen igjen. Ta 3 x 10 repetisjoner

Pull- over: Øvelsen utføres ved å legge skulderbladene på en benk, og holde en vekt med begge hendene over hodet. Så senker du manualen ned bak hodet, for så å løfte opp igjen. Ta 3 x 10 repetisjoner.

Vil du vite mer om trening? Les Cornelis' blogg her

- Selve brystet er det ikke mulig å trene opp siden dette består av fett og kjertler – ikke muskler. Det ligger imidlertid muskler under, den store og lille brystmuskelen er de aktuelle, mener treningsfaglig ansvarlig hos Sats, Jill Jahrmann.

- Når du skal trene opp disse musklene kan du enten trene på treningsstudio med øvelser som brystpress/benkpress/flies/pec-deck eller kabeldrag i maskin. Hjemme er nok den aller beste øvelsen armhevinger. Dette er en krevende øvelse rent teknisk, men den er flott og effektiv. Sjekk følgende:

- at hendene plasseres ganske langt fra hverandre, i bredere enn skuldrene

- at hendene plasseres på linje med skuldrene, ikke langt foran

- at du klarer å stramme magemusklene slik at ikke korsryggen henger ned i svai stilling

- at du trekker skuldrene ned fra ørene og har lang hals

Øvelsene kan gjøres på knær eller tær. Du kan gjerne begynne på tærne og gå ned på knærne når du ikke orker flere. Ta så mange at brystmusklene er helt utslitt.

Andre øvelser er strikkøvelser som ligner benkpress, eller samme øvelse med håndvekter.

Smink deg til større kløft
Ansvarlig make-up artist for Max Factor, Jan Thomas, har fartstid som stylist blant stjernene i Hollywood, og vet akkurat hva som skal til for å få en lekker kløft.

- Trikset er å sminke puppene. Tenk at det lyse fremhever, mens det mørke skjuler, sier han.

Så fortsetter Jan å forklare.

- Legg på et mørkt bronzing-pudder i kanten mellom puppene, og litt oppover mot halsen. Sirkuler gjerne der du dytter puppene sammen. Så legger du et lysere pudder på selve brystet. Det vil fremheve kløften, og få puppene til å se større ut. Jeg gjør alltid dette selv når jeg styler, men kun dersom kunden selv ønsker en større kløft. Jeg gjør det samme med gutta.

Hva, kløft for gutta?

- Ja, gutta er like opptatt av at brystet skal se perfekt ut. Med kun små sminketriks kan brystkassa se kjempeflott ut. Bruk akkurat de samme tipsene som til jentene. Det finnes også wonderbra for gutter, sier han.

Teip med silikon
Jan legger til at det er flere enkle knep for å få til en større kløft, og at butikker som Hennes&Mauritz, Cubus og Wolford selger den berømte puppeteipen.

- Teipen er nesten som et plaster, men med silikoninnlegg på den ene siden. Du legger den under puppen, og vips blir puppene presset opp. Mange bruker den både under kjoler og singletter, forklarer han.

Silikoninnlegg
BH med silikoninnlegg eller ekstra silikoninnlegg er også et alternativ for deg som ønsker større kløft.

- Silikoninnlegget fungerer på samme måte som silikonpupper, men silikonet legges på utsiden av brystet og innsiden av bhen. I tillegg er det mye mykere å ta på enn silikonpupper.

Pupper med selvtillit
Stylisten mener det har vært litt for mye fokus på store pupper de siste årene, og at små pupper kan være like flott.

- Jeg har jobbet i denne silikonverden så lenge nå. Silikonpupper kan være fint, men jeg har mer sansen for naturlige pupper. Flate pupper er minst like sexy. Se for eksempel på Kate Moss, Gwyneth Paltrow, Sienna Miller, Iselin Steiro, Lise Karlsnes, Charlotte Thorstvedt og Pia Haraldsen. De er superhotte uten alt for store pupper, mener Jan.

Så legger han til.

- Ingenting er verre enn jenter med lav selvtillit og kjempestore pupper. Du må ha selvtillit for å vise en stor kløft.

Andre tips som kan være nyttig:

Bruk sports-BH
Når du trener er det viktig med riktig og god støtte til puppene. Det viktigste er at du kjøper en sports-BH i rett størrelse.

Rett rygg når du sitter
Holdningen din gjør at puppene ikke henger ned. Pass på å rette deg opp i ryggen både når du går, står og sitter.

Masser puppene
Det stimulerer vevet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.